Американците луднаха по здравословен сладолед

1
526
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

„Всеки, когото обичате, го няма. Останал е само сладоледът.“ Това гласи подправеният с черен хумор слоган от последната реклама на бързо разпространяващия се из САЩ здравословен сладолед Halo Top.

Рекламата се показва преди началото на филмите по кината в Америка, включително и преди хоръра с рекорден брой зрители „То“. Сама по себе си тя е направена като филмче, пресъздаващо робот, който насилствено храни със сладолед много възрастна жена в антиутопично бъдеще.

Рекламата е по идея на Майк Дива, отговорен за множество рекламни пародии в YouTube и се занимава с дигитален маркетинг. Благодарение на него Halo Top се явява като сериозен конкурент на най-продаваните марки за сладолед като Magnum, Ben & Jerry’s и Häagen-Dazs.

Базираната в Лос Анжелис компания е основана в началото на този век от Джъстин Уоувертън – адвокат, страдал от хипогликемични периоди, след като се отдал на страстта си към сладкото. Той си закупил за $20 уред за правене на сладолед от Amazon и започнал да експериментира по-здравословни алтернативи. „Това беше нещо, което просто приготвях в кухнята си, тъй като не харесвах захарта“, разказал той на интервюиращ относно историята на идеята си. 

/economic.bg