Бриджит Бардо: Аз съм дръзка, нагла и безсрамна*

2
306
Добави коментар
Joro69
Joro69

За мъжете:

● Пропуснах много неща заради мъжете, които обичах. Неведнъж съм искала да умра, защото са ме изоставили. Любовта беше моят кислород. Исках да живея, надрусана с любов.

● Жената е отражение на начина, по който мъжът се отнася към нея.

● Имам по-големи топки от много мъже. Трябва да вземат пример от мен.

● Онова, което прави един мъж привлекателен, е неговата интелигентност, неговата елегантност, но категорично не и отвратителните бради и мустаци, които са толкова модерни днес.

● Мъжете са зверове, но дори зверовете не се държат като тях.

● Дадох младостта и красотата си на мъжете. Сега давам мъдростта и опита си, по-добрата част от мен, на животните.

За животните:

● Те никога не са ме предавали. Лесна плячка са, каквато бях и аз през цялата си кариера. Така че се чувстваме по един и същи начин. Обичам ги!

● Предпочитам да прекарвам времето си с животни, отколкото с хора.

● Животните са наши приятели, а ние не ядем приятелите си. Да се храниш с животинска плът е почти същото като канибализма.

● Животът никога не ме е вълнувал особено. Ако нямах животни, за които да се грижа, мисля, че отдавна щях да престана да му се радвам.

За себе си:

● Винаги съм правила, каквото си искам. Винаги съм поемала отговорност за това, което съм казвала и вършила. Човек не трябва да се страхува да бъде себе си. 

● Била съм много щастлива, много богата, много красива, много известна и много нещастна.

● Аз съм дръзка, нагла и безсрамна. Това е положението. Никога не съжалявам за нищо, но съм страшно неразбрана от политически коректните идиоти. Политиката ме отвращава.   

● Никога не правя нищо случайно.

● Казвам, каквото мисля, и мисля, каквото казвам. В демократичното общество човек има право да изразява себе си и аз го правя, въпреки че това предизвиква недоволство.   

● Ненавиждам лукса. Това е единственото нещо, което не мога да понасям.

● Познавам се твърде добре, за да се ценя.

● Изненадана и очарована съм, че ме смятат за легенда, но това не ми пречи да спя нощем.

За преди и сега:

● Лудостта, която ме обграждаше на младини, винаги ми се е струвала нереална. Не бях подготвена за живота на звезда. Днешното ми рутинно ежедневие ме прави много по-щастлива.

● Отгледана съм с ценностите на честта, патриотизма, любовта и уважението към страната ми. Виждайки какво се случва с нея, се отчайвам. Когато мисля за това, какво причиниха на тази страна на интелектуално богатство, която е център на архитектурата, модата и елегантността и чието наследство е познато по целия свят, изпадам в депресия. 

● Никога не разглеждам старите си снимки. Не искам да се връщам към миналото. Ако случайно видя снимка от младостта си, си мисля: „Хей, тя е красавица.”, а по онова време се смятах за грозна. Опитвах се да се направя колкото може по-красива и въпреки това продължавах да мисля, че съм грозна. Беше ми много трудно да излизам и да се показвам. Страхувах се, че няма да отговоря на хорските очаквания. Днес, на моята възраст, вече изобщо не ми пука. Не искам да очаровам нищо и никого.

(*откъс от очерка за Бриджит Бардо в октомврийския брой на списание Biograph)

Like this:

Like Зареждане…