Абсурдна велоалея разполови улица „Раковски” в София

1
332
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Велоалеята, която беше направена по столичната улица „Раковски“ на кръстовището с улица „Гурко“, предизвика противоречиви чувства у софиянци.

Велоалеята не е разположена в близост до тротоара, както е на повечето други места, а се намира по средата между двете ленти, по които колите минават. Това решение на Столичната община предизвиква недоумение сред шофьорите, които ще трябва да бъдат много внимателни, когато карат, за да не ударят някой любител на велосипедите.

Новоизградената велоалея така ще предизвика сериозни задръствания по една от най-натоварените столични артерии. Също така стои въпросът как ще минават колите на Бърза помощ и как ще се извършва снегопочистването.

Велоалеите трябва да облекчат натовареното движение по столичните булеварди и улици. Тяхното изграждане обаче води до точно обратния ефект. Вместо до улесняване на движението, те почти навсякъде ще го затруднят, защото се краде от и без това оскъдното пространство, предназначено за леките коли. Тук е редно да припомним, че съществуващата инфраструктура в София е замислена за живота на 600 000 души с много по-малък брой коли, а не на почти 2 000 000, както е в момента. /БГНЕС