Сортови семена на корнишони Далила F1 – сорт с къса вегетация и изключително родовит

5
341
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

 Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (около 52 – 60 бр. сортови семена на корнишони Далила F1 с къса вегетация има в опаковка)
 Норма за сеитба: От 400 до 450 грама на декар.
 Реколта: –
 Период на сеитба: За ранно производство – 15.04.-10.05., за късно – 20.06.-05.07.
 Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: 80-100/10-20 см. Отглеждайте редово на конструкция или без. Семената засейте в дренирана почва, с често наторяване.
Вегетация: От 30 до 40 дни – много кратка вегетация.
Характеристики на плода: Корнишоните Далила F1 са изключително вкусни – сладки, крехки и хрупкави. Средна дължина на краставичките е около 8 – 9 см. Цилиндрични по форма с тъмно-зелен цвят и малко брадавички.

Следващото предложение на онлайн градински магазин Семената.шоп е още един от високодобивните вкусни сортове – семена на корнишони с къса вегетация Далила F1. Това е хибрид, възможно е отглеждането му в районите на България, които са по-студени като климат. Ако сте любители на българските зеленчуци или просто обичате да похапвате хрупкави краставички, не пропускайте да отгледате собственоръчно Далила F1.

Краставичките се развиват до около 8 до 9 сантиметра, добиват страхотен наситен зелен цвят. По качество не отстъпват на останалите видове. Съдържанието на минерални и витанимозни съставки е огромно. Хрупкавостта и свежестта им ги прави любими и на най-малките, дечицата с удоволствие си хапват корнишончета, откъсвайки ги направо от градината.

Като сорт Далила Ф1 се слави с високите си и качествени добиви. Продукцията от корнишончета би могла да се увеличи, при редовното обиране на готовите плодове и премахване на изсъхналите листенца. Така се стимулира растежа и развитието на последващите нови краставички.

Привличащото в сорта, освен всички изброени предимства и прекрасния търговки вид на зеленчуците. По нашите пазари често се подреждат на първите редове сред зеленчуковите продукти.

Консервирането на корнишончетата вероятно е първото, за което се сещате, когато чуете за малките краставички. Това не е лъжа, страхотни по вкус се получават при затварянето им в буркани. При смесването им с други зеленчукови растения, получавате идеална зимна салата. На българската трапеза традиционно присъстват подобни туршии през студените периоди на годината.

Като полезни съставки можем да споменем например витамини В и С, калция, фосфора, каротина, желязото и много други.

За засяване на декар обработена площ си подсигурете от 400 до 450 грама семе.

При ранно сеене, сейте семената от 15.04. до 10.05, късното производство изисква сеене на семето от 20.06. до 05.07.

Вегетацията на сорта е изключително къса – продължава от 30 до 40 дена.

Почвените условия, при които най-добре се развиват корнишоните от сорта Далила F1 са топла и дренирана почва. Както повечето сортове корнишони, Далила също е пълзящо и влачещо растение. За целта се ползват някакви ограждения като помощни средства, например тел. Така ще помогнете на младите краставички да се развиват максимално в отлична обстановка. Обработването на земята и самото събиране на готовите краставички се улеснява.

Влажността е задължителна необходимост при корнишоните. Използвайте навлезлите широко поливни устройства за целите на производството си. Така ще бъдете спокойни за количествата вода, които са нужни и за доброто качество на готовите зеленчукови продукти. 

За укрепяване на кореновите системи на растенията, използвайте торови смеси, подбрани за целта. Укрепването на корена, заздравява растението и помага то да успява да изхранва продуктите до тяхното узряване