Помните ли великият кечист „Гробаря“? Вижте го как изглежда днес (снимки)

1
301
Добави коментар
slavchev
slavchev

Независимо дали сте били голям фен на кеча или просто се засичали някоя битка, превъртайки каналите, няма как да не знаете кой е Гробаря.

Великият кечист отдаде 27 години на WWЕ (Световна федерация по кеч) преди през април тази година да се оттегли от този спорт. Няколко месеца по-късно външният му вид няма почти нищо общо с онова страшилище, което бе на ринга и което спечели много титли и записа уникални рекорди. Днес Марк Калоуей е един мъж на 52 години, които се наслаждава на личния си живот, а и на любовта на феновете, които го разпознават по улиците и му искат автограф и снимка за спомен.

Той е роден на 24 март 1965 г. в Хюстън, Тексас в семейството на Франк Калауей и Бети Труби.

Има четирима по-възрастни братя – Дейвид, Майкъл, Пол и Тимоти. Завършва образованието си в гимназия „Уолтрип“, а след това се занимава с баскетбол. През 1986 г. е изправен пред дилема – дали да продължи с играта с оранжевата топка в Европа или да се захване с професионална борба. Избира второто. Първите му стъпки са във WCCW (World Class Championship Wrestling), където се състезава под различни псевдоними, а през 1989 започва да се състезава във WCW (основен конкурент на WWF/E тогава) под името „Лошият Марк“ Калоус.

В края на 1990-та година преминава във WWF/E и оттогава насам, в продължение на 27 години, е известен като Гробаря, печелейки множество титли и се превръща в един от най-великите кечисти на всички времена. Най-голямото постижение на Гробаря през времето му във WWE е т.нар. The Streak или поредицата му от победи в най-голямото шоу на компанията, Кечмания, провеждащо се веднъж в годината – рекордът му е 23 победи и 2 загуби (от Брок Леснар през 2014-та на Кечмания 30 и Роман Рейнс на Кечмания 33) и е безпрецедентен в историята на спорта.

Именно през на Кечмания 33 през април тази година след края на мача с Рейнс, Гробаря се оттегли от любимия си спорт.

52-годишният ветеран направи символично отказване пред 75 000 зрители в Орландо. През цялата среща публиката не спираше да вика за Гробаря, който загуби оспорваната битка. След нейния край бившият многократен шампион на федерацията символично остави своите прословути ръкавици, шлифер и шапка, след което целуна съпругата си – бившата кечистка Мишел Маккул.

„Гробаря няма да бъде вече в световната федерация. Това беше моето последно пътуване. Нека моето наследство да почива в мир“, написа тогава в „туитър“ Гробаря часове след своето отказване.

loading…

Свързани