Семена на дългоплодна краставица Телеграф F1 – дълга и много вкусна

3
346
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 28 – 35 бр. семена на дългоплодни краставици Телеграф F1 има в една опаковка).
Норма за сеитба: При ранното сеене от 150 до 180 грама, а при късното от 180 до 200 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: При ранното сеене от 25 до 30 март, а при късното от 20 април до 20 май.
Период на разсаждане: На открито изнесете щом отминат сланите, разсдада е готов за постоянното си място при появата на първите две от същинските листенца.
Схема на отглеждане: Навън и в оранжерия, редово, като през ранното сеене от ред до ред се оставя дистанция от 80 сантиметра, а от растение до растение 40 сантиметра. При средно-ранното и късното схемата е 100 – 120/10 – 12 сантиметра.         
Вегетация: Към 62 дни.
Характеристики на плода: Дългоплодната краставица Телеграф образува плдо, който е дълъг (35-40 см), тъмнозелен, с много тънки кори, без брадавички. Перфектен търговски вид и отличен вкус, без горчивина. Сорта се цени високо като салатен.

Сортовите семенца на дългата салатна краставица от сорта Телеграф F1 вече са неизменна част от богатия каталог със зеленчуци на нашия градинарски магазин Semenata Shop. 

Краставиците от типа дългоплоден Телеграф F1 са от високодобивните ранни краставични сортове. Гледа се с еднакъв успех навън при полско производство и на закрито в оранжерийни условия (много добри добиви дава при оранжерии, изградени от израелско фолио за оранжерия).

Добре е да засеете сортовите семена на краставицата дългоплодна Телеграф F1 в прилежно дренирани почви на слънчево място, където ще са запазени от вятъра, както и в подходящо отоплени оранжерийни условия.

При ранното сеене на краставиците Ви трябва едва от 150 до 180 грама семенца за 1 декар, а при късното отглеждане на сорта се изискват от 180 до 200 грама семки за 1 декар.

Разсадите на дългата краставица от хибриден сорт Телеграф F1 се подготвят в специална тавичка или малка работна саксия, изработени именно за подобни цели. Сее се на 3 до 4 сантиметра вътре в почвата. Ранната сеитба трябва да се извършва задължително в периода от 25 до 30 март, а при късното сеене това се прави в периода от 20 април до 20 май, за да имате възможно най-добри резултати и да получите обилна и качествена реколта. През периода на покълването на семенцата, задължително внимавайте температурните граници на почвата да се движат в диапазона над 15 градуса. Самото кълнене отнема от 7 до 14 дена.

Засаждането на открито на разсадите се прави едва щом отминат сланите и опасностите, които те носят за насажденията с краставица. Знак, че разсада от дългоплодната краставица е готов е появата на първите две от същинските листенца на зеленчуковото растение.

Telegraf F1 се гледа редово и в същото време колово, както в двора или градината, така и оранжерийни условия. При ранното сеене от ред до ред задължително се оставя дистанция от 80 сантиметра, а от растение до растение дистанцията е 40 сантиметра. При средно-ранното и късното сеене схемата съответно е 100 – 120/10 – 12 сантиметра. Това се прави за по-добро проветрение на посевите, както и за оптималното им изхранване през всички периоди на развитието им.   

Вегетацията на краставицата дългоплодна продължава някъде към 62 дена.

През това време непременно дръжте почвите с насаждения леко влажни, не преполивайте, за да не загният семенцата и по-късно растенията, както и за да не се появи мухълът, обичаен в такава ситуация. Не оставяйте обаче и да се засушат.

Дългата краставица достига размери от 35 до 40 сантиметра, има тъмнозелена окраска и тънка кора без брадавички. Не е нужно да се бели преди ядене, няма и горчива жилка. Широко се използва у нас за направата на множество салати, както и за консервиране на зимнина в буркани.