Семена на краставици за оранжерия и тунел Еня F1 – супер вкусен сорт за целогодишно отглеждане

4
573
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

 Разфасовка / брой семена: 20 бр. семена на краставици за оранжерия и тунел Еня F1 има в една опаковка.
 Норма за сеитба: От 1 600 до 1800 бройки за 1 декар.
 Реколта: До 7 тона от 1 декар.
 Период на сеитба: При ранното сеене в саксия между 10 февруари до 15 март. При късното от 20 май до 10 юли.
 Период на разсаждане: От 10 април до 5 май при ранното гледане и от 15 юли до 1 август при късното.
 Схема на отглеждане: По системата 100/70 см или 110/50 см. в оранжерии.
 Вегетация: 55 – 65 дни.
 Характеристики на плода: Краставицата за оранжерията и тунела Еня F1 образува плод, който е дълъг от 34 до 36 сантиметра, тъмнозелен и изключително вкусен, тежи средно от 340 до 380 грама.

Сортовите семена на краставици за оранжерия и тунели Еня F1 вече са неизменна част от богатия зеленчуков каталог на градински магазин Semenata.Shop.

Този изключително вкусен сорт дългоплодни краставици Еня F1 дава неизменно високи добиви, стига да се грижите правилно за насажденията, а и не е особено претенциозна към почви, студ и жега, напояване и наторяване.

Голямо достойнство на краставицата за оранжерийно и тунелно отглеждане Еня F1 е също и фактът, че те имат изключително висока устойчивост на обичайните заболявания по този зеленчук. Сред тях са такава напаст, каквато представляват – Краставична мозайка (CMV), Лестни петна (Cca), Kубинскa манa.

Краставиците от този вид спокойно могат да се гледат по начин, при който подготвените по-рано разсади от семена се садят не само в оранжерия или парник, но и в специален тунел, разработен именно за тези цели, при това кажи-речи през цялата година.

Данните от богатия каталог със зеленчуци на Семената Шоп показват, че краставицата Еня F1 прави мощно растение, а междувъзлията им са от късите. Техният плод е тежък средно между 340 и 360 грама всеки при оптимално развитие на растението. Дълъг е от 34 до 36 сантиметра, тъмнозелен и много вкусен, със свежо излъчване и свеж аромат.

Когато започнете да сеете тези семена на оранжерийни краставици Еня F1, трябва да запомните, че е добре да се предвидят от около 1 600 до около 1800 бройки от растенията за 1 декар.

При ранното сеене на зеленчука, то се прави в саксия за разсад в периода между 10 февруари до 15 март. При  късното сеене, периодът съответно вече е от 20 май до 10 юли. Семенцата се сеят на 1,5 до 2 сантиметра навътре в почвата. Покълват при температурни граници над 15 градуса.

Разсаждането се извършва в периода от 10 април до 5 май при ранното гледане вкусните краставици и от 15 юли до 10 август при късното им гледане. Работи се по системата 100/70 сантиметра или 110/50 сантиметра в оранжерии и тунел.

Дават около седем тона за 1 декар производствена земеделска площ, стига да ги гледате според правилата, а и според нуждите на зеленчука, коментират специалистите от екипа на магазин Семената Шоп.

У нас краставицата за тунели и оранжерии от сорта Еня F1 обикновено се ползва за употреба в прясно и свежо състояние, но и за направата на зимнина в буркани. Тя е и обичаен обект от интерес от страна на търговци, магазинери, продавачи по пазари и тържища, браншовици от областта на износа на земеделската продукция в страната ни.