Сашо Пенов и Васил Мръчков с Гран При от правосъдните награди

1
321
Добави коментар
stivi56n
stivi56n

Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще си тръгнат с Гран При за особени заслуги към правото от церемонията по раздаването на Годишните награди за правосъдие, която ще се проведе за пети път на 25.ноевмри. в хотел Маринела. По традиция събитието е с благотворителен характер и на него ще се проведе томбола за болни деца.

 

 

Гран При е единствената награда, която не подлежи на гласуване, а предложението за нея идват от инициативния съдийски комитет. 83-годишният проф. Васил Мръчков е юрист и политик, бивш главен прокурор, бивш директор на Института за правни науки. Автор е на мащабни публикации в областта на международното и вътрешното трудово право, осигурителното право. Води лекции по Трудово, Международно трудово и Осигурително право в Пловдивския университет. Проф. Сашо Пенов в момента е декан на Юридическия факултет към Софийския университет. Автор на над 30 статии и студии в областта на данъчното право.

 

 

Той е бил зам.декан на Юридически факултет при Великотърновския университет, експерт в Главно управление на данъчната администрация, член на Консултативния съвет по законодателството при 39 и 40 Народно събрание, член и председател на Правния съвет при Президента на Р България. Останалите призове, които ще се връчат на церемонията са за заслужили адвокат, съдия, прокурор, нотариус, ЧСИ, медиатор, млад юрист, синдик, кантора, дело/сделка, правосъдие зад граница.

 

Победителите се определят след медийно гласуване.

 

Годишните правосъдни награди се осъществяват за 5-та година по идея на Балканска медийна Асоциация и Софийска Адвокатска колегия, с подкрепата на адвокатските колегии от цялата страна, Нотариалната камара, Българска съдийска Асоциация, Асоциация на медиаторите в България, Асоциация на жените-адвокати, Камара на ЧСИ и други. С медийната подкрепа на телевизия Евроком и предаването „Темида-цената на истината“, БНР и предаването „Законът и Темида“, телевизия Ин Лайф, вестниците Стандарт, 19 минути, Търговски в-к, бизнес списанието В2В, сп. Де факто легал, онлайн медиите pik.bg, kmeta.bg, actualno.com, bnews.bg, blife.bg, sofiainfo.bg, temida.tv, classa.bg, big5.bg, no-comment.bg, nbox, Темида под тепетата, най-голямото ФБ списание Хай Лайф и други.