Семена на късоплодна краставица Теса F1 (Тесса F1) – сорт перфектен вкус и високи добиви

3
398
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (42 – 52 бр. семена на късоплодна краставица Теса F1 се съдържат в една опаковка на фирма Флориян ООД).
Норма за сеитба: За ранно сеене от 150 до 180 грама за 1 декар, при средното и късно сеене от 180 до 200 грама семена на късоплодни краставици Теса F1 ще са Ви нужни.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранното сеене за разсади се прави от 25 до 30 март, средно ранното от 20 април до 20 май, а късното от 25 юни до 5 юли.
Период на разсаждане: Щом отминат опасните пролетни слани и при появата на две от същинските листенца разсада е готов за своето място.
Схема на отглеждане: При ранното им гледане – 80/40 сантиметра, а при средното и късното – 100-120/10-12 сантиметра. Сорта се цени за оранжерия за открито производство.
Вегетация: 50 дена.
Характеристики на плода: Късоплодната краставица Теса F1 достига до 18 и дори до 22 сантиметра дължина. Плода има тъмнозелен цвят, леко лъскави и гладки. Нямат горчив привкус, плътни, сочни и меки с много приятна консистенция. Отлични вкусови качества. Сорта се цени за прясна консумация и поради дребните си семена.

Новото предложение за всички любители на вкусните салати са семена на късоплодна краставица Тесса F1. Този страхотен сорт спада към ранните салатени краставички. Основно предимство е, че корите и са изключително гладки, лъскави и крехки, освен това има страхотен вкус и притежават перфектен търговски вид. Заради това късоплодната краставица е обект на голям интерес от страна на търговците от магазинната мрежа и от пазарите и тържищата в цялата страна, както и на браншовиците, които се занимават с износ на качествена земеделска продукция у нас.

Теса F1 (Тесса) достига размери при оптимални условия на гледане до 18 и дори до 22 сантиметра, има наситен тъмнозелен цвят и лека лъскавост. Голям плюс за краставичките с къс плод е, че не е нужно да ги белите, преди да приготвите салата от тях или да ги похапвате. Нямат горчив привкус, плътни, сочни и меки в сърцевината си, те имат изключително ситни семенца, заради което са широко предпочитани за направата на различни свежи салати – краставична, мешана, шопска или в микс с други зеленчуци като домата, пипера, камбите, лука, копъра или чесъна.

Краставицата  късоплодна от сорта Тесса F1 прави здраво, силно и много жизнено растение и дава високи добиви, стига да полагате грижи, които се изискват за правилното им развитие.

Регулярното поливане, торенето с правилните препарати при нужда, опазването им от вредители и болести и поддържане на температурен диапазон над 15 градуса на почвата по време на развитието на посевите Ви. Това са действия, които стимулират качествена реколта от множество вкусни и апетитни краставички с добър външен вид, ароматни, вкусни и много полезни.

Краставицата от сорта Тесса F1 се гледа еднакво успешно и в оранжерийно производство и навън.

За ранно сеене са Ви нужни от 150 до 180 грама сортови семена на краставици късоплодни в 1 декар производствена земеделска площ, при средното и при тяхното късно сеене са Ви нужни от 180 до 200 грама сортови семенца за 1 декар производствена земеделска земя.

Ранното засяване на семе за разсади на краставицата от сорта Тесса F1 най-добре е да се прави от 25 до 30 март, средно-ранното сеене се прави обикновено от 20 април до 20 май, а късното сеене се прави най-успешно от 25 юни до 5 юли.

Краставицата се разсажда веднага щом отминат опасните пролетни слани, които сериозно застрашават растенията и при появата на поне две от същинските листенца на този вкусен и полезен зеленчук.

Вегетацията на зеленчука продължава едва 50 дена.