Семена на известният и като Калифорнийски пипер сорт Калифорнийско чудо тип Долма

3
335
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 2 гр. (260 – 300 бр. семена на калифорнийски пипер).
Норма за сеитба: Ранна сеитба – 150 до 180 грама на декар, средна и късна – 180 до 200 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 до 15 февруари, средна – 1 до 20 март,  късна 1 до 15 април.
Период на разсаждане: Два месеца след сеитба. На открито се разсаждат след преминаване на опасността от падане на слани.
Схема на отглеждане: На слънчево място, хумусна почва. Чрез разсаждане. Схема: 60/15, за открито производство.
Вегетация: От 90 до 100 дена.
Характеристики на плода: В техническа зрялост са зелени, а в ботаническа зрялост, калифорнийският пипер е узрял и червен. Пиперът е сладък на вкус и с квадратна форма, достига размери 8-10 см.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя посевен материал за поредния световноизвестен сорт чушки тип Долма – семена на калифорнийски пипер (Калифорнийско чудо). За всички наши клиенти добавихме тези семена на чушки за пълнене, за да улесним всяко домакинство, което обича пълнен пипер.

Традиционните пипери Калифорнийско чудо за европейските страни, се характеризират с апетитен червен цвят и големи плодове. Първото нещо, за което се досещате, вероятно са пълнените червени пиперки. Сорт Калифорнийско чудо е идеален за целта.

Пълненето като вариант би могло да се осъществи с месни съставки, можете да напълните и постни Калифорнийски пиперки. Ако предпочитате камбите, можете да поръчате и семена на пипер осмарски камби.

Големината на калифорнийския пипер тип Долма достига 8 до 10 сантиметра. Има отлични вкусови качества и можете да го хапвате в пресен вид. В съчетание с други зеленчуци, получавате вкусни витаминозни салати. От тях ще успеете неминуемо да доставите на организма си полезни вещества и да разнообразите менюто си.

Известно за чушките е, че са витаминозни и особено вкусни в прясно състояние, затова опитайте и сорт калифорнийско чудо. Вариация е съчетаването на пипера със сирене, например или извара. Любим зеленчук е за вегетарианците и веганите. Хората, отдали предпочитанията си на хранене  предимно  със зеленчукови продукти, могат да обогатят менюто си с повече разнообразни рецепти с вкусни чушки откъснати от градината. Интересни и непредвидими комбинации ще откриете във вегетарианската кухня.

Пресните чушки сорт калифорнийско чудо са известни със сладките си плодове. Подходящи за консервиране, изпичане на фурна, приготвяне като гарнитура или като основна съставка на ястия с месо, риба, зеленчуци и други.

При узряване, калифорнийския пипер тип Долма от сорта Калифорнийско чудо губи зеленикавия си цвят, и добива наситено-червени цветове.

Вегетационният период продължава от 90 до 100 дена. Като минимум температурните стойности, нужни за сеитбената процедура, са 15 градуса по Целзий. Показването им над земната повърхност очаквайте след около три седмици. Разсадите, приготвени предварително, разсаждайте, като изчакате около 60 дена след засяване на семената.

Нормата за сеене на семената на пипер сорт Калифорнийско чудо е както следва – ако ще сеете за ранен добив, пригответе от 150 до 180 грама семена на декар обработена площ. За среден и късен добив, количеството, което е необходимо да предвидите е 180 до 200 грама за декар.

Ранната сеитба изисква засяване на семената на 0,5 до 1 сантиметър в земята. Късната и средна сеитба – от 2 до 3 сантиметра.

Като периоди за сеене, ранните засявания са през първите две седмици на февруари месец, средните – първите двадесет дни от месец март, а късните – през първите две седмици на пролетния април месец.

След приготвяне на лехичките на подбраното предварително място, поставяйте разсадите едно от друго на 15 сантиметра, а от ред до ред – около 60 сантиметра. Така оставяте необходимото пространство за развиване на бъдещите зеленчукови продукти.

Почвените условия, разбира се, също са от значение, предпочитанията на калифорнийския пипер са плодородни почви с по-голямо съдържание на хумус. Самото място изберете да бъде слънчево.