Семена на пипер тип Долма – интересният жълт пипер Асти Йелоу (Asti Yellow)

3
365
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (130 – 150 бр. семена на пипер долма жълт Асти Йелоу)
Норма за сеитба: При ранна сеитба – от 150 до 180 грама семена за декар, при средна и късна – от 180 до 200 грама.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранна сеитба – от 1 – 15 януари, средна – 1 – 20 март, късна – 1 – 15 април.
Период на разсаждане: Края на април месец.
Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
Вегетация: Около 95 дена.
Характеристики на плода: Формира едри чушки 8 – 11 см оцветени в ярко жълт цвят за прясна кансумация и консервиране.

Онлайн магазин Semenata.Shop прибави към зеленчуковия си каталог семена на пипер долма жълт сорт Асти Йелоу (Asti Yellow). Като разнообразие от зеленчукови продукти, сайта се обновява постоянно. В случая ще Ви запознаем с доста популярен и използван сорт пипер в Европа.

Ранният пипер Долма сорт Асти Йелоу (Asti Yellow) се характеризира с жълто оцветяване на плодовете. Примамливия цвят не е единственото, което привлича в сорта, чушките са доста големи и ароматни. Структурата им е месеста, което ги прави особено ценени в готварството. Популярна гозба, в която използваме тези сортови пипери тип Долма е пълнените с ориз.

При началното си развитие цветът им е зеленикав, при ботаническото узряване, стават познатите ни жълти чушки перфектни за слънчеви салати. Яркият, привличащ жълт цвят подсказва свежестта, която носят чушките Асти Йелоу. Хапвайте в пресен вид, като комбинация с други зеленчуци също, в пресни салати например с домати, лук, босилек, магданоз или жълт и червен пипер.

Комбинацията от пресни зеленчукови продукти ще донесе на организма Ви и полезни вещества. И тези чушки сорт Асти Йелоу в съдържанието си включват множество витаминозни съставки и минерални такива.

Освен за хапване в прясно състояние и готвене в различни варианти, използваме пипер тип Долма от въпросния сорт и за консервиране. Правенето на зимнина е нещо традиционно за страната. На трапезата ни неминуемо присъстват туршии, цветни и интересни.

Някои включват ярко червените плодове на отгледаните от семена на български камби Ратунд, други съдържат ярко оранжеви моркови Нантски и цветно зеле Бяла снежна топка.  Благодарение на жълтият пипер Асти Йелоу, можете да се насладите и на приятен жълт цвят, който загадъчно „наднича“ от буркана.

Поради страхотния си търговски вид и перфектните вкусови качества, сортът е предпочитан от редица производители и ресторанти, които сами отглеждат зеленчуците си.

Вегетационният период продължава около 95 дена. Като варианти за засяване на семена на пипер Долма Асти Йелоу, можете да изберете откритите пространства и оранжерийните постройки.

Вариантите за засяване на семената са за ранен добив, за среден и късен също. Най-ранната сеитба осъществете през първите две седмици на януари месец (под прикрития). Средната сеитба направете през първите двадесет дена на месец март. Късната сеитба – през първите две седмици на пролетния април.

Засявайки един декар обработена площ, подгответе от 150 до 180 грама семе на жълт пипер тип Долма сорт Асти Йелоу (Asti Yellow). Този грамаж ще е достатъчен, при положение, че сеитбата е за ранен добив. За среден и късен, пригответе от 180 до 200 грама семена.

Изнасянето на предварително приготвените разсади правете, след като се убедите, че няма опасност от евентуални слани. Обикновено месец април, и по-точно в края на месеца можете спокойно да разсаждате. Тогава имаме установяване на постоянно положителни температурни стойности.

Като схема на разсаждане, спазете следното – от ред до следващ оставяйте по около 60 сантиметра, а от растения до следващо по около 15 сантиметра. Така обявените разстояния ще осигурят достатъчно пространство за добро развитие на бъдещите жълти чушки.