Министър Кралев открива Световното първенство по скокове на батут

2
344
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие Световното първенство по скокове на батут за мъже и жени  в София. Домакин на състезанието от 9 до 12 ноември е столичната  “Арена Армеец”. Официалната церемония ще се проведе в четвъртък (9 ноември) от 10.00 часа. 

В надпреварата отличията ще си оспорват състезатели от 35 държави в три дисциплини (олимпийска – голям батут, двоен минибатут и скокове на пътека). У нас пристигат най-големите звезди в този спорт – трикратният олимпийски шампион и носител на 14 златни медала от първенства на планетата  Донг Донг (Китай), спечелилата 7 титли от световни шампионати Анна Коробейникова (Русия), както и 6-кратната златна медалистка Джиа Фангфанг (Китай).

България е заявила един представител при мъжете – Ясен Иванов, който е за съжаление е с контузия на глезена и  участието му е под въпрос. 

Официален гост на световното първенство ще бъде  новоизбраният президент на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, който пристига в София в петък. В понеделник – 13 ноември в 11.00 часа японецът, който говори български, ще бъде удостоен със званието „Почетен професор” на Национална спортна академия „Васил Левски”. /sportal.bg