Съвети при избор на хладилник

11
343
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Съвети при избор на хладилник

Ако телевизорът е уредът, около който се върти целия хол, то в кухнята това е хладилникът. Не, не е печката. Според много изследвания все по-малко хора я използват, въпреки че я има във всяка кухня, нейната роля вече не е на притегателния кухненски център.

 

 

Но пък от друга страна за хладилника може да бъде изписана цяла ода, за него и неговата жизненоважна роля за живота на цялото домакинство. За това Ви подготвихме няколко съвета за това как може да оптимизирате работата на хладилника си.

 

Преди покупката му:

От колко голям хладилник имате нужда всъщност? Ако домакинството Ви е от 1-2 души, то притежанието на огромен двукрилен хладилник до голяма степен е ненужно, особено ако държите в него по 1-2 неща на рафт, млякото за кафето сутрин и бутилка с вино.
Насочете се към уред от висок енергиен клас, няма какво да си говорим, но какъв е смисъла да купувате нещо, което ще изразходва страшно много електричество всеки месец. Хладилникът е от уредите, които работят непрекъснато и е много важно той да бъде максимално енергийно ефективен.

 

Съвети за поддържане на хладилника:

 

 

Как хладилника да „харчи“ по-малко ток:

Дори и да сте си взели хладилник от висок енергиен клас пак има няколко съвета свързани с това.  Първото и най-важно е разположението на хладилника. А също и на кухнята, добре е това да не е най-топлата стая в дома, защото така хладилникът ще бъде постоянно изложен на високата температура в стаята. Оптималното разположение на хладилника в кухнята е далече от всичко, което излъчва топлина. Да не се огрява пряко от слънцето и да не е близо до фурната. Друго важно за това хладилникът да е по-икономичен е вътрешната му подредба. Не е необходимо да бъде нареден по фън-шуй, но пък това продуктите да са поставени така че въздухът да може да циркулира свободно е от особена важност. Съвети, като не оставяйте вратата за дълго отворена сигурно добре го знаете, но все пак сме длъжни да го споменем, защото много хора знаят този съвет и въпреки това ровят в хладилника по 15 мин, или пък за направата на сандвич отварят вратата 300 пъти. Съвети за пестене на ток вижте тук.

 

Енергийно ефективни хладилници може да намерите на vimax.bg