Стотици шуменци се включиха в кампанията “Заедно за природата” – ШУМ.БГ

2
242
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

За втора година Шумен е домакин на кампанията “Заедно за природата”. Мащабната инициатива организира Карлсберг България с местната си марка „Шуменско“, съвместно с „Екопак България“. Днес на пл. „Освобождение“ стотици жители и гости на града показаха своята грижа за природата. Те предаваха  по 6 празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране и  получаваха по 2 бутилки Шуменско пиво 500 мл.

Кампанията „Заедно за природата“ е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Целта на компанията е да насочи вниманието на шуменци към разделното събиране и рециклиране на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда.

„Много се радвам, че сме отново заедно, за да покажем, че се интересуваме как да опазваме природата, да живеем в един по-чист град. Има още един повод да сме тук. Той е, че тази година е една от най-успешните за пивоварната в Шумен и марката „Шуменско пиво“. Благодаря на Екопак и община Шумен, които правят това събитие възможно. Благодаря на всички, които подкрепят идеята ни“, обърна се към шуменци Бранимир Братанов, директор маркетинг в Карлсберг България.

„Политиката за чиста природа, за екологичното възпитание на подрастващите, грижата да направим града си по-чист ни води заедно в този проект с Карлсберг и Екопак. За втора година се радваме на едно ползотворно сътрудничество. Благодарни сме на всички шуменци, които се грижат за чистата природа“, каза на старта на инициативата заместник-кметът на община Шумен Найден Косев.

Докато шуменци предаваха празни опаковки от бира, екип на  „Екопак България“ чрез интерактивни игри, филми и образователни програми разясняваше на посетителите ползите от рециклирането и разделното събиране на различни видове опаковки, раздаваше и награди. 

„Тенденцията към екологичен начин на живот изглежда сложна задача, но ако всички обединим усилия, можем да допринесем за по-доброто бъдеще на поколенията след нас. Ние от „Екопак България“ вярваме, че когато хората се обединят от една обща кауза, положителните резултати не закъсняват,“ заяви Михаил Митев, мениджър Бизнес развитие в „Екопак България“.

За доброто настроение на всички, които обичат природата и бирата, се погрижи група Wickeda.

По-късно от Карлсберг съобщиха, че днес близо 2000 жители и гости на Шумен са събрали  над 12 000 стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за рециклиране. Към този момент кампанията „Заедно за природата“ е разгърната в три града – Благоевград, Шумен и София, а общият брой върнати за рециклиране бутилки надхвърля 42 000.

ШУМ.БГ