Сертифицирани Био семена на праз лук – ароматен и много вкусен сорт De Carentan 2

1
394
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (около 510 – 675 бр. био семена на праз лук De Carentan 2 има в опаковка).
Норма за сеитба:  От 300 до 400 грама за 1 декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Между 15 март и 15 април.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: По схемата 40/20 сантиметра, в оранжерийни условия и навън.
Вегетация: –
Характеристики на плода: С крехки месести части и силно ароматичен.

В каталога на Semenata.Shop вече фигурират и сортови био семена на праз лук от сорта Де Карентан 2, които са на разположение на всички наши и бъдещи клиенти.

Семенцата Нио на праза от типа Де Карентан 2 ви дават невероятния шанс да гледате този вкусен и полезен зеленчук вече и в собствената си градина или двор. Хубавото при сорта е, че той се гледа еднакво успешно и при минимум усилия и навън, и в оранжерийни условия.

В парник или в оранжерия сортовите семенца на праза от типа Де Карентан 2 се сеят между 15-тия ден на месец март и 15-тия ден на месец април. Предварително подготвените разсади пък може да изкарате навън през месеците април и май, когато вече са отминали пролетните слани и опасностите, които носят те за зеленчуковите насаждения.

Разсаждането се прави по схема 40/20 сантиметра или иначе казано в редове, като разстоянието от ред до ред е 40 сантиметра, а от растение до растение вътре в рамките на всеки ред е 20 сантиметра. Това се прави за по-добро проветрение на посевите, а и за оптималното им изхранване по време на целия процес на развитието им.

Праз лукът Де Карентан 2 дава реколта от началото на ноември месец чак до късната пролет.

Макар и наглед доста непретенциозно растение празът все пак изисква някои базови грижи по време на развитието си. Той обича влажни почви, така че напояването е много важно при от обгрижването на зеленчука. Препоръчително е почвите да се поддържат с 80 до 90 на сто процента влага в тях, а за целта на един декар са му нужни около 30 до 35 кубика вода при поливането, показват данните в каталога със зеленчуци на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop.

Праз лукът Био от типа Де Карентан 2 е не само вкусна и ароматна съставка от множество салати, гарнитури и гозби от нашата и от чуждата кухня, а е изключително полезен зеленчук. Това са го проумели преди много столетия и откакто го има по нашите земи, е една от исконните хранителни единици на много българи. Още в древния Рим праз лукът е бил известен с лечебните си свойства. С такива цели са го използвали и жреците – лечители в Месопотамия преди хилядолетия.

Праз лукът притежава висока концентрация на повечето от витамините и минералите, нужни за човешкия организъм при правилното му развитие. Сред тях са витамините С, А и К, а и минерали като калият, натрият, калцият и магнезият.

Този лук обаче е известен и с това, че няма как да го съхраните по-продължително време, затова у нашата кухня се използва за консумация предимно в сурово състояние.