Семена на холандски тиквички Ардендо F1 – перфектен вкус и аромат

1
324
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 20 бр., 100 гр. (около 1000 бр. семена на холандски тиквички Ардендо F1 има в опаковката).
Норма за сеитба: От 200 до 300 гр/дка.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранна сеитба в оранжерия – 10.02. – 10.03., сеитба на открито – 20.04. – 15.06.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Цилиндрични по форма, светлозелени на цвят.

Онлайн магазинът Semenata.Shop ще ви запознае със следващото попълнение на зеленчуковия си каталог. Предложението е за семена на холандкси тиквички Ардендо Ф1 с доказано качество. Сортът се характеризира като ранен и средно-ранен, производството поучавате пролетния и летния сезон.

Уникалният сорт за страната се слави с вкусните си плодове, които представляват удължени тиквички, с цилиндрична форма. Тиквичките сорт Ардендо Ф1 се славят с непрорастването си. При забавяне с обирането на узрелите вече зеленчуци, не се притеснявайте от прорастването им. Този факт прави сортът търсен с търговка цел. Идеални с външния си вид, тиквичките са предпочитани от редица родни производители. По същата причина стават търсени и от търговци, занимаващи се с вносна и износна търговка дейност със зеленчукови продукти. Холандските тиквички са със сравнително еднакви размери, което отново ги нарежда на първите места по пазарите ни.

Предпочитан сорт става и заради своята устойчивост към разни болести, нападащи тиквичките като мозайката по тиквите, брашнестата мана, мозайката по дини.

Като цяло плодовете от семейството на тиквичките развиват растения с листа, който са едри. За въпросния холандски сорт – Ардендо Ф1 обаче това не важи, листенцата му са  остро нарязани. Тази форма на листната част подпомага растенията при високите градуси, като осигурява удобно проветрение.

Семето на зеленчуковото растение засявайте в найлонова оранжерия или в тунелни постройки. Приготвените разсади разсаждайте на открити места.

За да изникнат семенцата градусите на земята следва да са около 10.

За засяване на декар място с холандската тиквичка, подгответе – 200 до 300 гр. семенца.

За ранна сеитбена процедура, засявайте от десети февруари до десети март. Семенцата се сеят в тунелните постройки или оранжерийните, за които споменахме по-рано.

На открити места, т.е. средно-ранната сеитбена процедура, засявайте от двадесети април до петнадесети юни.

Като дълбочинност в почвата, поставяйте семето от 3 до 3,5 сантиметра. Предвидете следните разстояния при сеитбената процедура – 140 на 50 сантиметра, 120 на 70 сантиметра. Тези изпробвани схеми дават място на развиване на зеленчуковите продукти.

Бихте могли равните по форма тиквички да ползвате в различни ястия. Страхотни биха се получили задушени, запечени, изпържени или в състава на някое основно ястие.

Бихте могли да направите една страхотна засищаща салата, включваща именно симпатичните тиквички. Комбинирайте ги с някакъв зеленчуци, като домат или краставички например, но преди това ги изпържете на шайби. Добавете към зеленчуците и пържените, нарязани на дребно тиквички, малко млечен сос. Следва подправяне със сол, зехтин, магданоз. Така получената салата бихте могли да хапвате дори като основно ястие, като към всичко описано прибавите пилешко месо, например.