Семена на тиква Виола (цигулка) гладка – сладък сорт с висок добив

1
432
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 9 – 15 бр. сортови семена на тиква виола гладка има в опаковка).
Норма за сеитба: От 350 до 600 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: От 10.06. – 25.06.
Период на разсаждане: Засява се директно.
Схема на отглеждане: Гнездово.
Вегетация: Около 110 дена.
Характеристики на плода: Големина – 40 до 50 сантиметра,  оранжев цвят, месеста структура.

Онлайн магазинът Semenata.Shop ще запознае всички свои настоящи и бъдещи клиенти и читатели със семена на тиква Виола (цигулка) – гладка. Много е важно качеството на семето, което ще посеете, а  Semenata.Shop предлагаме доказани продукти. Можете да бъдете спокойни, поръчвайки семе от нас.

Сортът Виола – гладка бихте срещнали и като тиква – Цигулка, това е по-познатото й име. Средно-ранният сорт се характеризира с тикви, образуващи цигулковидна форма. Повърхността на плодовете е загладена, с оранжева окраска са.  Вътрешната част на тиквите е с месеста структура, като ароматът е силен и приятен. По вкус тиквата ще ви зарадва със своята сладост. Големината на тиквите сорт – Виола стига от 40 – 50 сантиметра. Плътността и свежите цветове на тиквите, както и очарователната им форма ги правят изключително популярни.

Тиквите-цигулки стават търсени и ценени не само, заради страхотния си външен вид и вкусови качества. В добавка към всичко споменато, готовите тикви бихте могли да съхранявате доста дълго време. Издържливостта им предполага и лесното им пренасяне. Това пък е добра причина за избирането на сорта от редица родни производители на зеленчукови продукти.

Съхраняването на тиквите бихте могли да осъществите, избирайки сухи и сенчести места. Например варианти са мазите, избите или гаражите, където няма влага и е хладно.

Сорт Виола – гладка или по-точно тиквите, се ползват в кулинарията, предимно при сладкарските изделия. Това се предполага всъщност от сладкия им вкус. Бихте могли да приготвите във варен, печен вариант.

Освен в кулинарията, бихте могли успешно да ползвате плодовете с цел аранжировка и декоративни цели. Интересната форма на тиквите, ги прави добра украса на домашната градина.

Като цяло тиквите са известни с перфектните си полезни и здравословни качества. В състава им влизат редица минерални вещества и витаминозни съставки.

Ако изборът Ви се е спрял на семена от тиква цигулка  гладка, бихме ви насочили с няколко неща при отглеждането.

Като начало, за засяване на 1 декар земя, подгответе от 350 до 600 гр. семенца.

Засяването се извършва гнездово. Семето се слага в земята през летния юни – 10.06. – 25.06. Като дълбокост в земята, семето поставете на 6 до 7 сантиметра. Засяването през топлия месец се прави, защото на семенцата им трябват постоянни температурни стойности, за да изникнат. Освен това, през това време опасността от евентуални слани вече е отминала. Няма да се притеснявате за младите растения от „попарване“.

Сеитбената процедура се прави чрез директен подход. Семето се засява на постоянно място. Градусите на почвата следва да стигнат 13 – 14. Както казахме, важно е да са положителни, за появяването на младите растения.