Сортови семена на голяма Тиква Мамут голд (до 27 кг)

1
296
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 9 – 15 бр. семена на голяма тиква Мамут голд има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 350 до 600 грама семена на декар площ.
Реколта: –
Период на сеитба: От 10.04. – 25.04 на открито.
Период на разсаждане:  От 10.04. – 25.04
Схема на отглеждане: Гнездово, по 5 – 6 семенца. При 2 или 3 същински листа се прораждат до 1 – 2 в гнездо.
Вегетация: Около 110 дена.
Характеристики на плода: Оранжеви кръгли тикви, с тегло от 18 до 27 килограма.

Семената Шоп ще запознае клиентите и читателите на сайта с поредния представител на семейство тикви. Семето, което бихте могли да поръчате от Semenata.Shop е на едра тиква Мамут-Голд. Тиквите, които ще отгледате стават доста големи, с апетитен оранжев цвят.

Семето се засява пролетно време, по-точно периодът е от 10.04. до 25.04. Характерно е гнездовото засяване. Правейки гнездата, оставете ги едно гнездо от следващо на 200 сантиметра. Редовете с гнезда също направете на 200 сантиметра. Във всяко едно гнездо поставяйте по 4 до 5 семенца.

Пролетното засяване, каквото е в случая е удачно, защото през това време температурите са постоянно положителни, съответно и почвата е вече топла. Самото покълване ще се случи точно при температурни стойности на земята повече от дванадесет градуса.

Априлските дни са подходящи за сеитбената процедура също, заради преминалите вече евентуални слани. Те са опасни за кълновете и биха могли да ги „попарят“ и да провалят израстването им.

Семенцата поставяйте 6 до 7 сантиметра в земята. Както казахме броят на семенцата е едно гнездо е 4 или 5. При появата на две или три същински листенца на младите растения, ще бъде нужно да проредите. Т.е. в гнездата оставяйте по едно, най-много две растения с листенца.

Сеитбената процедура за 1 дка място се осъществява с около 350 до 600 грама семенца. Така, че това количество пригответе за декар място. 

Всеизвестно е как тиквите са едни от най-полезните плодове. Всеки вид се отъждествява с вкусни и полезни тикви. Мамут-Голд не прави изключение от правилото. Плодовете от сорта са богати на витаминозни вещества. Минералните съставки също не са в излишък. С годините тиквата се е доказала като здравословна храна, днес продължава да бъде търсена и любима на хората. Особено радост носи тя сготвена в десертен вариант.

Качествените свойства на тиквата я правят търсена от редица родни производители. Друго, което кара търговците, включително тези, занимаващи се с вносна и износна търговска дейност със зеленчукови продукти да ценят сорта, е устойчивостта на плодовете. Тази голяма устойчивост ги прави идеални за съхраняване за по-дълъг период. Транспортирането в случая също е удачно.

За съхраняване на тиквите, нужно е само да откриете подходящото място. Нека то бъде сухо, хладно и без вятър.

Сортът се слави като топлолюбива, влаголюбива култура. При избор на място за сеене, подберете такова, което е слънчево, без сенчеста част.

Наносната и черноземна почва е удачна за развитието на бъдещите тикви. Вегетацията на тиквите продължава към 110 дена. През това време поливайте и плевете редовно. Така осигурявате на тиквите добра среда и ще получите качествени добиви.