Семена на тикви набръчкани – сорт за ядене със страхотен вкус и приятен аромат

2
371
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 9 – 15 бр. семена на тикви за ядене сорт набръчкани ще намерите в една опаковка).
Норма за сеитба: От 400 до 600 грама семенца за декар.
Реколта: –
Период на сеитба: След преминаване на сланите.
Период на разсаждане: Месец след засяване на семената.
Схема на отглеждане: Гнездово, с редовно плевене.
Вегетация: От 125 до 140 дена.
Характеристики на плода: Едри плодове, с оранжева вътрешност, кората е набръчкана.

Следващото предложение от онлайн магазинът Семената.шоп е на семена на набръчкана голяма тиква сорт за ядене с уникално сладък вкус. Семето е поредното допълнение, разнообразяващо каталога ни с качествени продукти. Както казахме плодовете са с големи размери, с вдлъбнатина на основата. Кората е доста твърда и здрава, оцветена в сиво-зелени цветове. Вътрешната част на тиквите е в оранжево жълти цветове, и се слави със своята сладост.

Сортът за ядене се характеризира с късни добиви. Семенцата засявайте в периода от пролетния март и летния юни. Това време е удачно, заради установилите се вече постоянни температури. Освен този факт, периодът е избран за засяване на семето, защото вече е преминала опасността от евентуални слани. Семенцата ще могат спокойно да изникнат и да се развият. Няма да се притеснявате, че те могат да бъдат „попарени“ от евентуални студени фронтове.

Разсадите, е удачно да слагате на 50 сантиметра разсад до следващ. Узряването на тиквите се случва през летния август до ноември месец.

Всеизвестен факт е изобилието от полезни вещества в тиквите като цяло. Нашата набръчкана тиква не прави изключение от правилото. Витаминозните съставки са в изобилие. Минералните вещества също не са в излишък, а тъкмо обратното.

Заради полезните си качества и външния си облик, тиквата е предпочитан продукт от редица родни производители на зеленчуци. Твърдостта на кората прави тиквите лесно преносими, което отново е полезно при транспортирането на вкусните тикви.

Тиквата е издържлива около месец след откъсване. Нужно е да я приберете на сухи места, без влага и вятър. Ако сте нарязали тиква и е останало парче, завийте го във фолио например, за да не изсъхва или загнива. Така увито би издържало около 7 дена в хладилника.

Една доста полезна част от тиквите за ядене набръчкани, която бихте могли да хапвате с удоволствие са семките, отделени от нея. Бихте могли да ги хапвате в сурово състояние или печени. Тиквените семчици помагат на организма, като от тях се набавя част от цинка, който е полезна съставка на нашето тяло. Част от витамините, изобилстващи тиквите са А, Т, Д, К.

Соковете от тиквата са особено полезни, особено смесени с моркови например. Разбира се, бихте могли да измислите и ваша комбинация за направата на изстискани сокове с различни плодове и зеленчуци.

Ако искате в градината си още един полезен продукт, сейте семе на набръчкани тикви.

За 1 дка място ще е нужно да приготвите от 400 до 600 грама семена на тикви сорт за ядене набръчкани. Вземайки предвид това количество, сами преценете мястото си и грамажа на семенцата, които ще са ви нужни.

Както споменахме вече семенцето се засява при установяване на топло време. Самата температура на почвата трябва да стане поне дванадесет градуса, за да се чувстват семенцата добре.