Семена на плосък зелен фасул Джина (Бина) – без конци нисък сорт

2
392
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 50 гр., 500 гр., 1 кг и 25 кг семена на фасул нисък плосък зелен Джина (Бина) без конци.
Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар място.
Реколта: От 2 до 2,5 тона от декар площ.
Период на сеитба: От 01.04. – 15.05.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: На богата, рохкава почва, редовно окопаване и поливане, препоръчително е наторяването.
Вегетация: От 48 до 50 дена.
Характеристики на плода: Плоски, зелени шушулки без конци. Отличен вкус.

В следващите редове онлайн магазинът Семената.шоп ще Ви представи семена на плосък зелен фасул Джина. Любителите на бобовите растения ще се радват да се запознаят с още един вид полезен и вкусен фасул.

Интересното и хубавото в сорта е образуването на шушулкови плодове, които нямат познатите ни „конци“. Всички знаят, че те са малко неприятни при консумиране и затова много хора отказват да ги хапват.

Джина е сорт фасул зелен, характеризиран като едногодишна култура за страната. Плодовете представляват плоски шушулкови фасулчета, със зелен цвят и плоска повърхност. Обирането се осъществява, когато са още млади. Тогава плодовете биват най-крехки, а свежестта им е осезаема.

За да успяват растенията да хранят новите плодове, нужно е да обирате готовите шушулки на два до три дена. Така освобождавате растенията от вече узрелите плодове и помагате за изхранването на новопоявилите.

Относно съхранението на тези бобови шушулки, бихте могли да ги запазите за по дълго в хладилника. Консервирането също е вариант, с който да ги съхраните за зимните периоди.

При готвене бихте могли да съчетаете бобовите шушулки с различни зеленчукови растения. Но комбинацията с различни меса например същи е вариант за сътворяване на нещо вкусно, свежо и полезно.

Шушулковите зеленчукови образувания съдържат в състава си множество минерални съставки. Витаминозните вещества също не са в излишък, а точно обратно.

Калоричността при тези зеленчуци е доста висока. Именно това става причина бобовите шушулки да са често присъствие в менюто на вегетарианци и вегани. Понеже те не консумират месни продукти, калоричността на фасула замества успешно точно тях.

Плоските бобови шушулки на фасула нисък плосък и зелен Джина бихте могли да гледате в богата, рохкава почва. При бедност на избраното място, препоръчително е да изберете подходяща торова смес и да наторите. Така ще стимулирате развитието на качествени продукти. Наторяването има отношение и за количествената страна при отглеждане. Повече количества ще имате, ако обогатите земята.

Културата се слави като топлолюбива, светлолюбива, влаголюбива. Климатичните условия подходящи за развиване на растенията са влага и хладен въздух.

Ако изборът Ви се е спрял на зеления фасул Джина (Бина), можем да ви насочим с някой неща.

Като начало нека кажем какво количество е нужно за засяване на 1 дка място – от 8 до 10 килограма. Така ще успеете да прецените колко семенца да подготвите за вашето избрано място.

Засяването осъществете от началото на пролетния април до средата на топлия месец май. Това е времето, когато са се установили постоянно положителни температури и няма опасност от евентуално преминаващи слани.

Като дълбочина  в земята поставяйте семенцата на около десет сантиметра.

Осигурете редовно оплевяване и напояване на развиващите се растения от зелен плосък фасул Джина през вегетационният им период. Той всъщност е около 48 до 50 дена.