Семена на градински зелен фасул Валя – нисък цилиндричен сорт с приятен вкус

2
286
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 50  гр., 500 гр. и 1 кг семена на градински зелен фасул Валя цилиндричен и нисък.
Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма.
Реколта: –
Период на сеитба: От 01.04. – 15.05.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: Браздово или на лехи, разрохкавйте почвата, окоравайте редовно, поливайте умерено.
Вегетация: 50 – 70 дни.
Характеристики на плода: Зелени чилиндрични шушулки с дължина 16 – 18 см, обаразуващи бели зрънца във формата на бъбрек.

В следващите няколко реда онлайн магазинът ни Semenata.Shop ще ви представи поредното си попълнение в зеленчуковия каталог. Семена на нисък градински зелен фасул Валя.

Сортът е познат като високодобивна култура, като плодовете представляват цилиндрични по форма шушулки, обагрени в зелен цвят.

Градинския зелен фасул Валя се радва на повече светлина и топло време, но имайте предвид, че много високите градуси над трийсет и два, са опаси за цветчетата. Те не могат да се опрашат и се стига до тяхното окапване.

При засенчване на растенията, добивите Ви също не биха били добри. Относно влагата, имайте предвид, че поливанията трябва да са редовни, най-вече през вегетационният период. Точно тогава растенията се развиват и образуват своя плод. Ако не осигурите достатъчно вода, рискувате семенцата в шушулката да останат дребни, с по-ниски свойства.

Почвата, на която бихте отгледали добри продукти, изберете рохки, незадържащи  влага. Бихте могли за засявате семенцата на места, където преди това сте гледали други зеленчукови растения като морковите, ряпата, пащърнака и други кореноплодни. Ако бобовите култури са тези, които сте гледали на избраната почва, оставете я да почине поне три или четири години.

Ако сте избрали да разнообразите домашната си градина с този сорт зелени ниски фасули, бихме могли да ви насочим с някои неща.

Като начало, за засяване на 1 дка място ще са необходими от 8 до 10 килограма семенца. Според това можете да прецените какво количество семе ще е нужно за вашето избрано място.

Засяването на семената на градинските зелени ниски Фасули Валя осъществете от началото на пролетния април до средата на топлия май. Това време се характеризира с установяване на постоянно топли температури. Така младите растения няма да бъдат „попарени“ от слани.

Семето засявайте в предварително направени редове. От ред до следващ оставяйте около шейсет сантиметра, а от растение до следващо около четиридесет сантиметра. Тези разстояния се оставят, за да осигурите подходящите и най-добрите условия за развитие на растенията.

Ако влажността на почвата е ниска, семенцата засявайте дълбоко в земята. Ако влажността пък е по-висока, засявайте семенцата на плитко.

Ако влагата е прекалена, има възможност семенцата да не изникнат, тогава засейте отново.

Като основни неща по време на вегетационният период са окопаването, разрохкването на почвата след всяко поливане и самото поливане, което е задължително.

Разбира се, както при всяко растение, трябва да се внимава да не се преполиват зеленчуците. 

Сортът Валя цилиндричен нисък градински фасул не отстъпва по качества на останалите от своя вид. В състава на плодовете се съдържат множество витаминозни съставки. Минералните вещества също не са в излишък, а точно обратното.