Семена на зелен италиански пипер сорт Yolo Wonder

1
379
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1,75 гр. (около 200 – 250 бр. семена на пипер зелен италиански Yolo Wonder ​) 
Норма за сеитба: От 150 до 200 грама.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 – 15 февруари, средна – 1 – 20 март, късна – 1 – 15 юни.
Период на разсаждане: След преминаване опасността от слани.
Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
Вегетация: Плододава от юни до октомври.
Характеристики на плода: Големи пиперки, зелени на цвят.

Онлайн магазинът Semenata.Shop ще ви запознае със семена на зелен пипер – Yolo wonder. За всеки, обичащ да готви напълнени пиперки, сортът е идеален за целта. Всеизвестно е за пиперките, че са качествени и изпълнени с полезни вещества. Както всички сортове и този представител на пиперките се слави с зеленчуци, пълни с витаминозни съставки. Минералните също не са в излишък, напротив.

Сортът се характеризира като средно-ранен, продуктивността му е доказано висока. Качествената продукция и страхотният външен вид привличат редица родни зеленчукопроизводители и любители-градинари. Перфектният им търговски изглед ги прави желани и от хората, занимаващи се с износна и вносна търговия със зеленчукови продукти.

За разлика от семена на пипер тип капия, пиперките, образуващи се по стеблата представляват едри плодове тип Долма, с месеста структура, изключителна сладост също. В началото, при образуването си са зелени по цвят, при узряване стават червени.

По същество пиперките са с перфектна визия, така че ползвайте това им качество в готварството. Например, бихте могли да ги нарежете на ивички или на шайби и така направени, да аранжирате разни основни ястия. Така поднесени, гозбите ще впечатляват с очарование и финес. Красивата страна в готвенето не е маловажна, използвайки пиперите обаче, не само ще украсите храната, а и ще я обогатите като вкус.

Бихте могли да ползвате пиперките в разнообразни видове салати например. Салатите, включващи пиперки и други пресни зеленчуци, са източник на здраве. Доказано е богатството от полезни вещества в пиперките.

Като производство при сорта, имам три вида – ранни добиви, средни добиви, късни добиви. 

Ранното засяване осъществете през първите две седмици на февруари. Средното засяване осъществете през първите двадесет дена на март. Късното направете през първите две седмици на летния юни.

Предварително приготвените разсади изведете навън след преминала вече опасност от евентуални слани, така ще предотвратите замръзването на младите коренчета. През май например е удачно, тогава имаме установяване на постоянни положителни температури.

Като варианти на гледане, имате два такива – на открити места и  закрити също.

При поставяне на младите растения в земята, спазете следното – от ред до следващ оставяйте около 60 см., от растение до следващо оставяйте – 15 см. Така изпитаната схема оставя жизнено място на развиващите се зеленчукови продукти.

Един от важните аспекти за образуване на качествени пиперки е влагата в земята. Следете листната част на пиперките. Ако те започнат да завяхват, значи водата не е достатъчна.

Градусите нужни за правилно и качествено развитие на пиперките са от 18 до 25.

За засяване – 1 дка, подсигурете – 150 до 200 гр. семенца.