Семена на царевица Ерика F1 – много сладък сорт с висока добивност

1
315
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 10 гр и 500 гр. семена на сладка царевица Ерика F1.
Норма за сеитба: От 0,800 до 1 килограм за декар.
Реколта: Около 10000 кочана от декар.
Период на сеитба: От 05.04. – 15.05. или от 25.06. – 05.07.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: На открити пространства.
Вегетация: От 80 до 85 дена.
Характеристики на плода: Кочани с дължина от 20 до 22 сантиметра, цветът на зрънцата е жълт, тежат от 250 до 300 грама.

Semenata.Shop добави в каталога си семена на царевица Ерика F1. Семенцата на хибридния сорт са с високо, доказано качество, така че трябва да сте сигурни в качествените добиви, които ще получите.

Сорт сладки царевици Ерика F1 е известен сред видовете царевица с високата си добивност. Сладките царевички, формиращи се с времето, успяват да стигнат тежина от 250 до 300 грама. Хибридният сорт Ерика F1 се характеризира с растения, раждащи издължени кочани. Самите кочани стигат 20 до 22 сантиметра. Цветовете, обагрящи кочаните са привлекателно и апетитно жълти. Растенията на стабилни, характеризират се със своята устойчивост. Свързваме тази тяхна черта с кочаните, имайки предвид техните размери.

Царевичките бихте могли да хапвате в пресен вид, бихте могли и да консервирате. Замразяването също е вариант, ако желаете да запазите царевичките за по дълго време.

Една добра предпоставка за избиране на сорта Ерики F1 е добрата устойчивост на разни болесни състояния, нападащи видовете царевица.

Вегетационният период на сорт Ерика Ф1 продължава от 80 до 85 дена.

Относно грижата за въпросния сорт, тя не е по-различна от начина на отглеждане на останалите от семейството на царевиците. Въпросът е да осигурите на растенията добри условия, окопавайки, плевейки и поливайки редовно.

Сладките царевични продукти бихте могли да ползвате в кулинарията в различни варианти. Добър вкус ще внесете например в една салата, в състава на която ползвате сладостта на царевичките. Съчетавайки ги с други зеленчуци, царевичката само добавя приятен вкус. Основните ястия бихте могли да разнообразите отново с такива царевички. Месните продукти влизат също в това число. Царевицата е идеална добавка в гозба с месо.

Една много питателна и здравословна салата например включва сладката царевица, цвекло и грах на едно място. От тази комбинация ще извлечете множество здравословни съставки.

Сеитбената процедура, запълвайки декар място, се осъществява с около 0,800 до 1 килограм семенца. От този факт бихте могли да прецените какво количество да подготвите от семенцата за избраното ваше място.

Засяването на семенцата би могло да се случи два пъти в годината. През пролетта засявайте от началото на пролетния април до средата на топлия май. През лятото сейте семенцата от края на юни до началото на юли.

Дълбочината в земята, на която да поставите семенцата от сладката царевица Ерика F1 от 6 до 8 сантиметра. Минималните стойности на земята, необходими на семенцата са не по-малко от десет градуса по Целзий.

Откритите площи са удачният вариант за гледане на Ериката F1. Засяването се осъществява на подготвени редове. Засявайте семенцата на 40 сантиметра едно до следващо. Самите редове правете на 70 сантиметра. Така ще оставите достатъчно място за същественото развиване на царевиците.