Хибридна царевица семена на Бонус F1 (Bonus F1) – сладък сорт с висока устойчивост на стресови условия

1
304
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 10 бр. или 100 000 бр. семена на хибридна царевица Бонус F1 (Bonus F1)
Норма за сеитба: От 0,800 до 1 килограм за декар площ.
Реколта: –
Период на сеитба: От 05.04. – 15.05. или от 25.06. – 05.07.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: На открити площи.
Вегетация: Около 83 дена.
Характеристики на плода: Кочани с дължина до към 20 сантиметра, цветът е златисто-жълт.

Онлайн магазинът ни Semenata.Shop ще представи на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и читатели поредното си попълнение от зеленчукови продукти. Предложението са професионални семена на царевица хибридна Бонус F1. Хибридния сорт е популяризиран като ранен. Царевиците, оформящи се върху растенията се отличават със сладостта си и перфектните си вкусови свойства.

Хибридната царевичка Бонус F1 се характеризира със силната си устойчивост на вирусни ситуации, стресови климатични условия. Тези характеристика повлияват на добивността на сорта. При правилно спазени правила на гледане, царевиците ще ви зарадват с качество, количествените стойности също ще са завидни.  

Предимство за хибридни царевици сладки Бонус F1 са еднакво образуващите се кочани. Царевичките са удължени до 20-ина сантиметра. Това свойство за еднаквост прави сорта търсен от редица родни производители. Ценен сорт е и от търговците, занимаващи се с вносна, износна зеленчукова търговска дейност.

Цветът на зрънцата, съставящи царевицата, е примамлив и апетитно жълт. Особено подходящи са царевиците за консумиране в пресен вид. Разбира се, това не е единствения начин да хапвате царевицата. Бихте могли да ядете царевичните зеленчукови продукти във сварен, печен вид също.

Относно съхраняването на царевичките, бихте могли да ги консервирате. Бихте могли и да запазите за по-дълъг времеви период като замразите.

Доста удачен вариант и ползван често, е ползването на зрънцата в разнообразни салатени изкушения. Съчетанията със зеленчукови продукти са доказан начин за получаване на вкусни, обогатени по вкус гозби. Бихте могли спокойно да комбинирате царевичките и с месни продукти. Какъвто и вариант да изберете, няма да сгрешите, защото царевицата внася характерен и приятен вкус към всяко ястие.

Вегетационният период на Бонуса F1 хибрид продължава 83 дена. През това време полагайте съответните грижи. Особено през вегетацията царевиците имат нужда от окопаване, оплевяване, редовно поливане. Това е периодът, всъщност, когато бъдещите зеленчукови продукти се оформят и развиват.

Царевичките са изключително полезна храна. Съставът им включва множество витаминозни съставки.

Разпространена в цял свят, царевицата се е доказала като здравословен хранителен продукт. Ползването и в разнообразни ястия затвърдява този факт.

Избирайки хрибридните Бонус F1, можем да Ви дадем някои насоки за отглеждането на царевичките.

Сеитбената процедура за площ – 1 дка се осъществява с 0,800 до 1 килограм семенца. От това бихте успели да прецените какво количество семенца ще са нужни за вашето избрано място.

Засяването бихте могли да направите на два пъти в годината. Пролетта засявайте от началото на пролетния април до средата на топлия май. Лятото засявайте от края на юни до началото на юли.

Семенцата поставяйте в земята на 6 до 8 сантиметра. За тази култура не е нужно приготвянето на предварителни разсади. Засява се направо на постоянните избрани места.