Семена на корнишони Дерия F1 (Derya F1) холандски ранен сорт за тунели

1
415
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на корнишони Дериа F1 (Derya F1) холандски сорт за ранно производство под тунели.

Норма за сеитба: Препоръчва се сортовите семена на корнишони Дериа F1 да се засяват в оранжерии (на закрито), като ще са Ви необходими 50 – 70 гр. семена или около 2000 – 2500 броя семена за един декар.

Реколта: –

Период на сеитба: За ранно производство подходящият период е от средата на януари до средата на март в оранжерии. За късно производство – от средата на юни до средата на юли. Тези корнишони Derya F1 са много подходящи за ранно производство под тунели. За такова ранно отглеждане на открито срокът е от средата на април до средата на май. 

Период на разсаждане: – 

Схема на отглеждане: Сортовите семена на холандски корнишони Дерия F1 (Derya F1) са подходящи за отглеждане в оранжерии, на първи или втори ред и под тунели.

Вегетация: Вегетационният период на корнишони Дерия F1 (Derya F1) е 45 дни.

Характеристики на плода: Корнишони Дерия F1 (Derya F1) са холандски високодобивен сорт корнишони. Притежават страхотно залагане на плодовете и много добра твърдост. Раннозрели и много мощни растения. Растежът им не намаля до края на вегетацията и са Вашият перфектен избор за дълго производство. Много добри устойчивости към важни вируси. 

Ако Вашето желание и крайна цел е да получите един страхотен и висок добив корнишони, то ние Ви предлагамe веднага най-доброто. От професионалните семена на корнишони Дерия F1 (Derya F1) сме сигурни, че ще повишите досегашните си добиви. 

Този сорт корнишони имат много добро залагане на плодовете. Те са цилиндрични, а дължината им е 10-12 см. Средното им тегло е от 90 до 100 грама, а цветът им е равномерно зелен. Притежават хрупкава консистенция и вкусът им е негорчив. Имат голяма прилика с плодовете на друг холандски сорт – Екселсиор F1 (Excelsior F1), но са по-раннозрели.

Друго предимство е и страхотна твърдост на плодовете, което ги прави страхотен избор за експорт.

Корнишони Дерия F1 имат много добра раннозрелост. Поради тази причина са подходящи за ранно производство под тунели.

Колтуците на това растението са мощни и растежът им не отслабва до края на вегетацията. Тези корнишони се препоръчват за дълго производство.  

Може да отглеждате този хибрид в оранжерии, на първи и втори ред, както и на открито. Отглеждането му се случва на конструкция (колово). 

Корнишони Derya F1 притежават добри устойчивости към болестите и вирусите, които нападат стопанските растения. Изключително важни са устойчивостите към Обикновена краставична мозайка (CMV), Жълта краставична мозайка (CVYV), Брашнеста мана (Px), Краста (Ccu).

Корнишони Дерия F1 са ранноплоден сорт корнишони със силен растеж, дело на холандската фирма Енза Заден (Enza Zaden). Един непретенциозен сорт, който е страхотен избор за всеки дом. Можете да ги откриете и поръчате още сега в нашия онлайн магазин.

Ако отглеждате корнишони на закрито, можете да опитате и семена на хибриден корнишон Картейо F1.