Паника в Лондонското метро на станция „Оксфорд съркъс“ | Temaonline.bg

1
342
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Британската полиция съобщи, че се е отзовала на съобщение за „инцидент“ на метростанция „Оксфорд сиркъс“ в Лондон, което е довело до затварянето й.

„Служители реагираха на съобщения за инцидент на станция „Оксфорд сиркъс“, съобщиха от британската полиция в Twitter. Оттам предупреждават също, че към момента достъпът до станцията е забранен, а пътниците са помолени да избягват района.

Сигналът за инцидента е подаден от 16.38 ч. местно веме (18.38 бълг. вр.), след което полицията е блокирала района. Засега все още няма подробности за какво става въпрос. Станциите на метрото на Оксфорд стрийт и Бонд Стрийт са затворени. 
 

Страхът от терористичен акт се разпространява бързо сред чакащите на спирката и те масово се самоевакуират от спирката, разпространявайки паниката сред множеството, събрало се на търговската улица Оксфорд стрийт, за да се възползва от намаленията за международния ден „Черен петък“, когато магазините предлагат огромни отстъпки от цените си. В процеса на евакуацията от метрото една жена получава леко нараняване.

 

Гражданите започват масово да звънят в полицията със съобщения, че в района е произведена стрелба и това предизвиква процедура на органите на реда, предвидена в случай на терористично нападение. Към мястото на инцидента се насочват линейки, пожарни и полицейски части и района на станцията и Оксфорд стрийт е отцепен от полицейски кордони в рамките на броени минути. Влаковете започват да се движат без да спират на Oxford Circus, както и на близката Bond Street Tube, докатогГражданите в района на инцидента се укриват в мазетата на магазините и близкостоящите сгради.

След като частите на Британската транспортна полиция и на Общинската полиция на Лондон провеждат щателно претърсване на района и не откриват доказателства за стрелба или заподозрян нормалното положение е възстановено и всички антитерористични мерки са отменени.

В момента полицията продължава разследването за причините довели до паниката.

 

Huge crush at Oxford Circus as people scramble to evacuate. More on @SkyNews pic.twitter.com/KSn0Ogt3Hk
— Sarah Hajibagheri (@SaraHajibagheri) November 24, 2017

Инцидентът идва точно в момента, в който бе обявено, че херцог Уилям и принцеса Кейт ще присъстват на събитие в Театър „Паладиум, точно до Оксфорд Съркъс“. 

 

Armed police on Oxford Circus pic.twitter.com/dfGdE2sWUR
— Sarah Hajibagheri (@SaraHajibagheri) November 24, 2017

Полицията потвърди, че реакцията е като при терористична атака. Кореспондентът на ВВС съобщи, че е имало паника и се е стигнало до хаос при евакуацията на пътниците.

Засега Метрополитън полиция не потвърждава информациите да „заподозрени лица, както и дали наистина е имало престрелка на станцията“.

 

Chaos on #OxfordStreet, what’s happening pic.twitter.com/SJBLjQHCoJ
— Emily (@EmilyBarnfather) November 24, 2017