Знаете ли, че Хазал от „Твоят мой живот“ е българка? Вижте какво се случва с нея и кой е новият ѝ любим!

1
716
Добави коментар
slavchev
slavchev

Бащата на звездата от сериала „Твоят мой живот“ Алина Боз е български турчин.

17-годишната актриса, която влиза перфектно в ролята на Хазал от сериала, който се върти в момента по БТВ, вече е популярна не само в Турция, но и в Русия и у нас. Освен множеството фенове, Алина е свързана с България и чрез кръвна връзка.

Баща ѝ – Стоян Боз, е български изселник в Турция.

Той напуска родината си и отива да учи картография в Москва. Там пламва силна студентска любов и по време на магистратурата си,той се влюбва в рускинята Алла, пише столичен вестник. Скоро двамата минават под венчилото и първата им рожба – Алина, не закъснява. Те остават в руската столица докато малката става на 7, а след това заминават за Истанбул.

Бащата на Алина си спомня, че причината за изселването им е предложение за работа, което е получил и приел, за да осигури по-добър живот на семейството си. „В началото никак не ни беше лесно, гледаха ни като пришълци“, откровен е той. Основната цел на родителите на Алина е да ѝ дадат качествено образование. Именно в турската столица тя придобива умения, които са ѝ изключително ценни и днес. Тя ходи на балет и рисуване, става и състезател по плуване.

Но съдбата си знае своята работа и среща малката Алина с турски актьор, което се е превъплътил в ролята на Дядо Коледа в един мол. „Трябваше да изпея песничка на добрия старец, а човекът в костюма остана изумен колко добре пея и танцувам“, спомня си звездата от сериала.

Тогава актьорът дал най-добрият съвет на родителите ѝ, който и преобърнал нейния живот. Той им препоръчал да я запишат в кастинг агенция за талантливи деца, която да ѝ осигури роли и участия в различни продукции.

Само след година птичето каца на рамото на Алина и тя е избрана за роля в сериала „Твоят мой живот“. През това време девойката продължава да трупа знания, което скоро ѝ се отблагодарява. Тя се научава да свири на пиано и на китара, майстори при различни скулптури. А както знаем, актьорите трябва да бъдат всестранно развити таланти, за да имат по-голям шанс за получаване на роли.

Сега тя е с 16 години по-големият от нея певец Митхат Джан.

В момента Алина няма професионални ангажименти след провала на последния сериал с нейно участие “Градината на любовта„, който бе прекъснат след само четири епизода.

loading…

Свързани