Ефективни методи за по-лесно и бързо учене и запаметяване

1
455
Добави коментар
zakluch

Ефективни методи за по-лесно и бързо учене и запаметяване на усвоения материал

Съветите са подходящи за ученици, но и за студенти и са базирани на следната публикация. Могат да се използват и за бизнес цели, в случай, че Ви предстои презентация, представяне на важен отчет, одит, доклад и други, но нямате много време.

В случай, че следвате или сте ученик, то тези съвети ще подобрят успехът Ви значително, което може да подобри и финансовото Ви положение, т.е. благодарение на тях можете да получавате стипендии.

Ето ги и самите съвети:
Тренировки
Около 10 – 15 минути правете упражнения, вдигайте тежести или правете кардио тренировки. Можете да покарате и велосипед, стига времето да го позволява. Освен физическите ползи от упражненията, те много помагат и на паметта.

Почивка
Дългите часове учене нямат много голям ефект. Нашата цел не е да Ви мотивираме да зубрите, а точно обратно, да запаметявате бързо и лесно материалът. С дългите часове без почивки озъкът се изтощава и в един момент просто се получава пилеене на времето. На всеки 30-40 минути учене правете по една 15-20 минути почивка.

Качествен и спокоен сън
Когато не сте отпочинали, нито работата, нито ученето са ефективни. Безсънието е сериозен проблем и може да попречи на ежедневието Ви, както и на паметта.

Консумация на вода и течности
Хидратацията е от изключителна важност за правилното функциониране на организма. Ако пиете често вода, реакциите, скоростта и ефективността на мислене ще се подобрят.

Разнообразен метод на получаване на инфромация
Четете от книга, от Интернет, опитайте и на глас. Преписването на текст също помага изключително много, особено при момчетата и мъжете, тъй като веднъж записано, зрителната памет го обработва по-лесно.

Доброто хранене също е важно за по-добрата работа на човешката памет, за  здравето, като цяло. Пресни зеленчуци, храни, които са богати на омега 3 мастни киселини, каквито са орехите, яйцата, рибата, спанак, зеле, морски водорасли и други.

Последният важен съвет, който Ви препоръчвам е, когато учите да не правите други неща, т.е. съветваме Ви да не правите пет неща наведнъж. Пример – докато четете не слушайте музика и успоредно с това да се гримирате. Естествено, това е пример. Съсредоточете се само пред книгата, записките, лекциите. За останалото оставете време на по-късен етап.

Рейтинг

Aggregate Rating

5 based on 2 votes

Марка

PAD.al

Продукт

Полезни съвети