Какво представлява клетъчното хранене и как то ни прави здрави

1
302
Добави коментар
eventA
eventA

Осъзнатата грижа за здравето ни, опосредствана чрез храната, сякаш е една вечна тема, на която обаче не се обръща особено голямо внимание. Именно това е статуквото, което се стреми да промени новата книга на издателство „Вдъхновения“ – „Клетъчно хранене с Дени – холистичен наръчник за осъзнато здраве и грижа за себе си“ с автор Деница Андонова.

Темата за клетъчното хранене не е нова, но определено за доста хора е непозната в своята цялост. Като холистичен терапевт и експерт в областта, Деница Андонова разказва на своите читатели по един достъпен и разбираем начин какво всъщност представлява този метод – той не е диета, не е външно наложен режим, а осъзнат избор по пътя към по-доброто здраве. Нейната книга ще покаже на читателите как наглед прости неща, които всеки един от нас би могъл да изпълнява като елементарни ежедневни или дори седмични нововъведения в рутината си, водят до усещането, че организмът е по-здрав. Дени подлага на анализ факторите на заобикалящата ни среда – като тютюнопушене, нередовно хранене, неправилно дишане и недостиг на движение – и разкрива как всеки един от тях влияе на възприятията, емоциите ни, а оттам и на здравето в цялост. Младата авторка дава насоки по какъв начин тези неща да бъдат елиминирани като дразнители, как да бъдат сведени до минимум така, че човек да пристъпи към по-балансиран начин на живот с ясната идея за собственото си здраве.

В книгата читателите ще се запознаят с възможностите за самооценка на хранителния си режим, както и с примери за това как отговорният начин на хранене води до по-балансиран живот. Деница Андонова разяснява как всеки човек сам за себе си да открие своите цели и намерения, пристъпвайки именно към този начин на живот, да определи желанията си. Тя дава и примери за това как правилният подбор на храни може дори да бъде инструмент за личностно и професионално израстване. Авторката разказва и по какъв начин да бъдат отчетени резултатите и награден организмът тогава, когато е постигнал желаното.

„Личната грижа, пътят към осъзнаването на тялото, енергията и емоциите са много интимен и дълбок процес. Дайте си време, създайте си нужното пространство и се потопете в него с любопитството на малко дете, откриващо нови светове“, казва Дени и е убедена, че клетъчното хранене е именно такъв процес. Тя е категорична, че връзката между емоциите, енергията ни и тялото е толкова осезаема, че може да промени усета към живота на всеки един човек. Затова и в книгата си тя дава примери как холистичният подход към храненето и здравето всъщност дават началото на една пътека към по-доброто здраве, правилните за всеки човек усещания и в крайна сметка един по-пълноценен и усмихнат начин на живот.