Вредите от златни и сребърни бижута | Езотерика и битие

1
299
Добави коментар
Krasimir_Kurtev
Krasimir_Kurtev

Златната и сребърната бижутерия в повечето случаи вредят. Продължение от статията „Как бижутата могат да ни навредят“. Уважаеми почитатели на златна и сребърна бижутерия, може би отново ще се сблъскате с противоречиви мнения относно вредните последствия на бижутата.

Бижутата от злато не носят позитивна енергия

Златото не носи позитивната енергия на Слънцето. Петър Дънов не е прав в посланията си за златна и сребърна бижутерия. – Споделя Румен Сотиров(вече покойник…) и продължава:

По принцип всеки един златен или сребърен метал може да вреди, но може и да помага. Зависи от начина на подаването му в организма. Ясно ми е как може да се впрегне златото за лечение, но няма смисъл, защото има и други, не по-малко ефективни начини на по достъпни цени.

Лечението със злато и сребро попада в графа енергийна медицина. Информация за Енергийната медицина е доста оскъдна в България, ако пък дори да я има, тя не е на необходимата висота. Много опити са необходими  за да се стигне до Умното. Разработих различни методи и начини на лечение злато  и сребро, за да се добера до най-доброто. Когато човек изкачи върха, вижда, че имало и по преки пътища.

Златните и сребърни бижута затормозява движението на праната по етерните канали

Златото може и да прочиства токсините в организма, твърди се дори, че лекува хемороиди, синузити, полиневрити, пневмония, нормализира функцията на жлъчката и бъбреците, а и на щитовидната жлеза. За сметка на това златните обици пък подобрявали зрението. Но в същото време предизвиква нарушение в кръвоносната система и предизвиква реактивно артериално налягане. Може да удари жестоко нервната система. Колкото до използването му за лечение, това може да стане, но трябва да се спазят куп енергийни закони и е свързано с големи разходи.

Среброто може да лекува до панкреаса включително, но ще премести болестите и ще направи беля на жлъчката. Не може да лекува сърце, кръвоносна система, вируси, бял дроб, тимус, рак и тумор на гърдата и белия дроб и лимфа.

Всичко като бижута-златни или сребърни, което се носи по пръсти, китки и шия , представлява  затворен кръг, който затормозява движението на праната по етерните канали. Не одобрявам и носенето на бижута било то от злато или сребро.

Уважаемият Красимир Куртев е изключително прав в своите препоръки за добавянето на минерали и кристали към  златни и сребърни бижута.

Среброто може да увреди жлъчката и от там една от четирите  паратироидни жлези отговаряща за камъните в жлъчката или бъбреците. Златото има много електрони и не би донесло полза за организма и само ще затормози движението на Праната. Ето защо след сваляне се чувства, че нещо се е отпушило в организма. Колкото по – висока е пробата при среброто и колкото каратите на златото са по – големи, толкова се увеличава и силата на увреждане. С две думи: Колкото е по – чист метала от който са изработени пръстени, ланци, гривни, се получава по – силна вълна и увреждането е по-голямо. Това важи и за златните и сребърни обеци.

Посвещавам тази публикация на покойният Румен Сотиров – Мир на душата му!