Семена на целина за стръкове (дръжкова) Паскал – едър сорт с наситен приятен аромат

1
406
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 5000 – 6400 бр. семена на целина за сртъкове Паскал има в пакетче).
Норма за сеитба: От 20 до 30 грама семенца за декар.
Реколта: –
Период на сеитба: От 01.03. – 15.03.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: Подходящи са наносни и торфени почви, отглежда се на редове, открити пространства.
Вегетация: Около 110 дена.
Характеристики на плода: Целината образува дебели, хрупкави и месести дръжки.

Семената Шоп ще представи на всички свои клиенти следващия вид целина за стръкове – семена на дръжкова сорт Паскал.

Зеленчукът се характеризира със своята едрина и ароматност на растенията. Издига се на 50  до 60 сантиметра. Тази разновидност от семейството на целините образува стъбла, със завидна дебелина. По структура стъблата са с месест характер. Цветово, стръковия сорт целини Паскал добиват тъмно-зелени окраски.

Както своите събратя, този дръжков сорт също се характеризира с перфектни качества. Ароматът е също толкова наситен, както при другите представители на целината.

Основно целината за стръкове Паскал се хапва в пресен вид. Най-удачният вариант е като добавите от целината в салата с пресни зеленчукови продукти. Естествено бихте могли да ползвате стръковете и листата в разнообразни ястия. Зеленчуковите гозби са подходящи, също толкова, колкото и тези с месо в състава. Ако обичате леките супички с ароматни съставки, това е мястото, където бихте могли да добавите зеленчуковото растение.

При този вид целина, се образуват освен дръжките и листата, коренова система. Тези корени биват също ядливи. Те биват полезен и вкусен атрибут в кухнята.

Растенията биват ползвани често в разни зимнини. Туршиите, които приготвяте за студените месеци ще обогатят вкуса си, благодарение на дръжковата целина Паскал.

Много полезно нещо са соковете от пресни корени. Ползват се с диуритична и антиревматична цел. 

Ако сте решили да отглеждате тази разновидност на целината, лесно бихте могли да се сдобиете със семена на дръжкова целина Паскал.

Сайтът дава тази възможност за удобство.

За самото отглеждане, бихте могли да помогнем с някои насоки.

За покриване на площ-декар, ще са необходими около 20 до 30 грама семенца. Така зададената норма ще ви бъде полезна, за да прецените какво количество семе ще е нужно за вашето избрано място.

Семенцата бихте могли да засеете през пролетния март. По-точно време за засяване е от началото до средата на месеца.

Сеитбената процедура се осъществява посредством направата на редове. В тях поставяйте растенията, като оставяте от едно до следващо около 5 сантиметра.

Почвата изберете наносна, торфена, богата на хумус. Семенцата поставяйте в земята на не особено дълбоко – около 0,5 до 1 сантиметър. Не е нужно да ги задълбавате.

Този вид целина израства сравнително бавно. За да се развиват растенията, да изникнат нормално семенцата, необходимо е да поливате редовно. Поддържането на влага е важно, заради неустойчивостта на растенията на засушавания.

Заради бавния си растеж, нужно е през равни интервали от време да окопавате, плевите.  За по стабилни, добри добиви, бихте могли да използвате торови смеси. Избирайте такива, които са подходящи за целта.