Семена на Алабаш син – вкусен сорт с наситен аромат

1
258
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 900 – 1050 бр. сортови семена на алабаш син деликатесен има в опаковка).
Норма за сеитба: От 60 до 70 грама семенца за декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранна сеитба – 15.02. – 20.02., късна – 05.06. – 15.06.
Период на разсаждане: При ранно – края на март, при късно – средата на юли.
Схема на отглеждане: При влажно и хладно време, температури от 18 до 22 градуса.
Вегетация: От 150 до 160 дена.
Характеристики на плода: Образуват се стъбоплоди, над земята, листната част е в тъмно-зелен цвят.

Център градински Semenata.Shop ще представи на клиентите си следващия вид зеленчуков продукт семена на Алабаш – син. Предложението е на свеж зеленчуков продукт, който често сравняват с ряпата. Разликата между тях се състои в не толкова острия вкус при синия алабаш. Напротив, той е с характерна сладост и често се ползва в салатени комбинации.

Въпреки, че не е особено популяризиран в нашата страна, това бързо се променя. Синият Алабаш набира скорост сред зеленчукопроизводителите, след като се запознаят с високите му качества. Ползите на зеленчуковия продукт се състоят в богатото съдържание на витамини, част от тях са С, В. Фибрите и калия също присъстват в растенията. Сами разбирате, че веществата, състоящи се в продуктите са  от изключителна важност за организма ви.

Важно свойство на алабаша е неговата диетичност. В състава му не се намират мазнини и холестерол. Ниската му калоричност също не е за пренебрегване. Имайки предвид всичко това, логично е да отбележим честото присъствие на синия алабаш в диетите на много хора.

Сортът сини Алабаши се слави и със своята устойчивост. Тя се състои в ненацепване на плодовете. Бихте могли да запазите стълбоплодите около тридесет дена, след като са вече узрели.

Самите, така наречени плодове, които всъщност израстват в долната част на стъблата, стигат 250 до 350 грама. Една доста завидна големина. Цветовете, красящи плодовете са пленителни виолетово-сини.

Вегетационният период на синия алабаш продължава от 150 до 160 дена.

Ако, въпреки не особената популярност на зеленчука, решите да разнообразите градината си с него, бихме могли да помогнем с някои насоки.

Нормата за сеитбената процедура е от 60 до 70 грама семенца за площ декар. Така заявената норма би ви помогнала да прецените количеството семенца, което ще ви е нужно.

Бихте могли да засявате семенцата от Сините Алабаши за ранни добиви, за късни добиви също. Ранното засяване се осъществява през все още студения февруари. По-точният период е от средата на месеца до към двадесето число. Късното засяване направете през летния и топъл юни. Тук точния период е от пето до петнадесето число на месеца.

Семенцата син Алабаш поставяйте в земята на 1,5 до 2 сантиметра. Не е необходимо да засявате по-дълбоко.

Късните добиви биват предпочитани, като се има предвид, че готовите зеленчукови продукти бихте могли да запазите по-дълго време. Самите плодове от късните добиви биват по-добри на вкус.

При ранното засяване, бихте могли да разсадите в края на пролетния март, началото на летния юни. При късното засяване на син алабаш, разсаждането осъществете средата на топлия юли месец.

Оставяйте разстояния от едно растение до следващо към трийсетина сантиметра.