Защо е добре да прецените дали ще ползвате брокер в началото и какво трябва да знаете?

7
643
Добави коментар
Sofiaimoticom
Sofiaimoticom

За всеки клиент разноските по сделката имат значение. Защо е добре да прецените дали ще ползвате брокер в началото и какво трябва да знаете?

Брокерите познават пазара и тенденциите, защото ежедневно в продължение на години се срещат с продавачи и купувачи. Те познават изцяло процесите на предлагането, търсенето, преговорите и завършването на сделките.

Част от имотите се предлагат само чрез брокери и ако харесате такъв имот, няма как да избегнете плащането на комисиона. Важи и обратното – много професионалисти имат доверени купувачи, които са ги наели и няма да видят частна обява, освен ако техния брокер не им я препоръча.

Ако сте решили да ползвате брокер е добре да се срещнете с няколко и да изберете най-надеждния, защото таксите са еднакви и е по-добре да работите с брокер от по-висока класа.

Ако наемете брокер от самото начало той ще е с вас през целия процес на сделката и ще свърши повече работа за вас, много клиенти дълго се колебаят дали да наемат брокер и след това, когато така или иначе направят сделка с брокер остават с усещането, че не е работил достатъчно. Факт е обаче, че за брокерите се съди по резултата.