Предимства на лазерното зъболечение

4
299
Добави коментар
vencislava.hristova
vencislava.hristova

Всеки човек, ценящ своето дентално здраве, би искал най-доброто за своята усмивка – отлично обслужване, висококвалифицирани професионалисти, иновативна техника и т.н.

Точно такова е лазерното зъболечение – лечение, проведено на по-високо ниво, което ви гарантира здрава и безупречна усмивка. Разбира се, няма нищо по-добро от това да не ви се налага да ползвате услугите на зъболекар за друго, освен за профилактични прегледи, но с начина на живот, който водят повечето от нас, това е все по-трудно. И най-слабата болка би могла да се окаже сериозен проблем, затова не бива да отлагате посещението при вашия стоматолог.

Но нека се върнем на въпроса за тази нова технология, чиято скоростно набрана популярност, продължава да се увеличава и до днес. Лазерите сами по себе си са сложни устройства, които в денталната медицина се използват за извършването на редица интервенции и процедури.
Лазерите се използват както в твърди тъкани – челюстна кост /твърди зъбни тъкани, така и за интервенции в меки тъкани, а също така и за биостимулация и избелване на зъбите.

Предимства на лазерното лечение

Лазерите работят със светлинна енергия, благодарение на която пациентите изпитват значително по-малко или никаква болка, както по време на самия процес, така и при възстановяване. Процедурата с дентален лазер не може да се сравнява с такава, извършена със скалпел или турбина, например. Съвсем не е изненадващ факта, че много хора избират да се подложат на зъболечение с лазер без упойка, понеже знаят, че няма да усетят почти нищо.
На пръв поглед малко, но всъщност много осезаемо предимство на лазера е, че не издава дразнещ, натрапчив и притеснителен звук, за разлика от много други дентални устройства.Това е от голямо значение, понеже звукът е в състояние да стресира и повлияе както на децата, така и на възрастните. Когато процедурата преминава тихо и спокойно, това носи усещане за сигурност у пациента.
С лазерното зъболечение кървенето, подуването и болката се свеждат до минимум. Последващият процес на заздравяване е много по-бърз и безпроблемен. Нещо изключително важно при лазера е, че той премахва вирусите и бактериите, които обикновено се спотайват на болните места, което от своя страна предотвратява развитие на разни инфекции и усложнения. Това пък дава възможност за лечение без употреба на антибиотици и повторно посещение при стоматолог заради същия проблем. Лазерът отстранява доброкачествени образования по най-безболезнения и сигурен начин.

Освен, че са наистина много, предимствата на лазерното зъболечение са изключително значими в съвременното зъболечение. То е един от най-добрите методи за лечение на дентални проблеми – зъбен кариес, периапикална и мекотъканна хирургия, избелване на зъби и физиотерапия.