Следващият „Джурасик свят“

1
321
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Първи кадри от „Рухналото кралство“ (Jurassic World: Fallen Kingdom), по кината в началото на лято 2018, е петият филм в хитовата поредица за динозаврите

„Джурасик свят“, продължение на трилогията „Джурасик парк“, излезе през 2017 г. и стана четвъртият най-касов филм в историята с приходи над 1,6 млрд. долара.

Следващият филм в динозавърската поредица – „Джурасик свят: Рухналото кралство“ – тръгва по кината в началото на лято 2018 под режисурата на испанеца Хуан Антонио Байона („Невъзможното“).

В главните роли се завръщат Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Към актьорския състав се присъединяват още Джеймс Кромуел, Тоби Джоунс, Джералдин Чаплин и звездата от „Джурасик парк 2: Изгубеният свят“ (1997) Джеф Голдбум като математика д-р Иън Малкълм.

Режисьорът на предишния филм Колин Тревъроу, който щеше да снима „Междузвездни войни 9“, но се размина с този ангажимент, тук е съсценарист и изпълнителен продуцент редом със Стивън Спилбърг, режисирал двете оригинални екранизации по Майкъл Крайтън.

„Рухналото кралство“ ще е още по-страшен, малко по-мрачен и ще продължи да доразвива историята в неочаквани посоки, загатва Крис Прат.

Сюжетът: Четири години след събитията в „Джурасик свят“, когато динозаврите унищожиха увеселителния парк, Исла Нублар е изоставен от хората и населяван само от праисторическите животни. Те обаче също не нуждаят от помощ, тъй като вулканът на острова се активизира.

Оуен (Прат) и Клеър (Хауърд) повеждат спасителна мисия, като неговата цел е и да открие Блу – единствената оцеляла от неговите дресирани велоцираптори, която явно се е сдобила с потомство.

Когато обаче пристигат там, лавата вече пълзи по склоновете, а експедицията разкрива заговор, който може да върне цялата планета към прастарите времена…

От екипа обещават повече динозаври от когато и да било, които при това не са компютърно генерирани, а кукли, съживени със средствата на аниматрониката.