Мобилно приложение ще помага на хора в беда

1
270
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

Съюз на българските спасители събира средства за създаването на гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи и извънредни ситуации. Сдружението се състои от млади хора, решили да помагат и спасяват животи.
 
Председателят на СБС – Костадин Карамитов от години работи за създаването на доброволческа мрежа в цяла България, която да помага на изпаднали в беда хора. Последният му сблъсък с природно бедствие бе при големия пожар край село Мечкул, край Кресненското дефиле. 

„Правилният начин за оказване на помощ може да спаси много хора. Системата, която искаме да създадем ще помага на хората, ще ги организира и уведомява за приближаващи опасности. Ако пътувате с автомобил и пред очите ви се образува свлачище, паднат скали или дървета, които са затворили пътния участък, ще може навреме да се предприемат действия за осигуряване на безопасност на останали участници, да се изберат обходни маршрути или да се помогне, за да бъде обезопасен района, споделя Карамитов. 

Сумата, която е необходима за стартиране е 15 000 лева, съобщава „Марица“. От сдружението призовават всеки, който желае да помогне за каузата.