Гръцки постни понички с мед (Λουκουμάδες)

3
330
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

Гръцки постни понички с мед (Λουκουμάδες) Локумадес (Λουκουμάδες)

Малки небесни хапки! Удивителен гръцки десерт, който въпреки че е сладко удоволствието, все още отговаря на хранителните указания за пост! Тези традиционни гръцки сладки с мед са определено един от любимите гръцки десерти. Лукумадите са сладки малки медени гръцки понички, които са изпържени до златисто, хрупкави, напоени с мед и гарнирани с нарязани орехи и канела. Просто неустоими!

Съвети за приготвянето на Локумадес (Λουκουμάδες)

Перфектните гръцки понички са хрупкави и златисти отвън и пухкави и ефирни отвътре. За да постигнете тази перфектна текстура, използвайте самонабухващо брашно и мая, за да помогнете на тестото да втаса. Дай му достатъчно време да втаса и ще то ви възнагради с отлична ефирност. Разтворете маята в   хладка вода и нека тестото да втасва в топла среда . Ако температурата в помещението е ниска, малък трик е да подгреете фурната на 40-50 ° С, да я изключите и да поставите тестото в затоплената фурна.

Може би най-важната част при приготвянето на Локумадес е съотношение между вода и брашно. Колкото по-течно е тестото, толкова по-пухкави ще бъдат поничките. Ако добавите малко по-малко вода, то формата ще бъде по-елегантна, но ще бъдат малко по-тежки отвътре. Добавянето на царевично нишесте в тестото помага на локумадите да станат по-хрупкави отвън.

Пърженето на поничките по правилния начин е ключът към успеха. Пържете ги на партиди , така че повърхността на тигана да е удобно запълнена, в противен случай вероятно ще залепнат и температурата на мазнината ще намалее. Не искате вашите локумадес да станат кашави отвътре и по-малко хрупкави отвън.   Насладете се на този вкусен гръцки десерт, докато са все още топли, с дресинг от мед и нарязани орехи!

Необходими продукти:….