В подкрепа на раждаемостта – Благотворителният календар на Fibank за 2018 г.

1
330
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Може би това ще е най-красивият и мил календар за 2018 г. – известни лица от публичния живот на България, държащи в ръце малки дечица, отбелязват с образите си всеки месец от настъпващата Нова година. Тази прекрасна идея, окуражаваща младите семейства да имат деца, е подтикнала Fibank в партньорство с Движение ДНК и фондация „Искам бебе” да дадат своя принос за преодоляване на демографския срив.

Техни съмишленици са ТВ водещите Иван и Андрей – от Движение национална кауза/ДНК/, спортната ни слава Мария Гроздева, волейболистът Владо Николов, актьорите Александър Сано, Мария Янева, председател на фондация „Искам бебе”, Ирина Тенчева и др. За подкрепа сред тях бе и майсторът на вкуснотии Ути Бъчваров.

 „В повече домове искаме да огреят детски усмивки и да има детски смях, моят 9-месечен син е също част от тази кампания”, отбеляза Мария Янева при представянето на календара.

Днес в литературен клуб Перото се състоя официалната премиера на благотворителния календар за 2018 г. Сред детски глъч, майки и бащи, известни актьори, спортисти и други публични личности отбелязаха милото събитие.

Кампанията стартира от днес в цялата страна и отзивите ,които получихме първо са от тези, които участваха в календара, от семействата на най-малките ни участници в него – това ни даде изключителна сила, за да довършим проекта, заяви Илона Станева, маркетинг – директор във Fibank, която се е заела с благородната кауза. Надяваме се и широката публика да приеме идеята позитивно и да се включи максимално в нея, защото тя си струва, добави тя. Със сигурност ще продължим кампанията. Обикновено подобен тип календари с кауза и благотворителна цел продуцираме от 2012 г., сподели Илона Станева. Това не е проект за една година или за няколко месеца, той е с развитие. И ще цитирам нашите приятели от ДНК, същото споделиха и от фондация „Искам бебе”: Демографският проблем е изключително сериозен, 250 000 български семейства се борят с репродуктивни трудности, и това на фона на населението в активна възраст е доста голям процент. Каузата си струва – подкрепете я!- призова Илона Станева.

Календарът представя 12 изключителни портрета от фотографа Петър Пешев с висока художествена стойност на лицата на ДНК: Владо Николов, Хилда Казасян, Андрей Арнаудов, Иван Христов, Ирина Тенчева, Мария Гроздева, Ути Бъчваров, Поли Генова, Ива Дойчинова, Александър Сано, Миа Сантова и Деян Славчев – Део, които се снимаха със своите кръщелници. Творческата работа е дело на екипа на рекламна агенция „КИВИ“.

Всеки желаещ, който реши да подкрепи кампанията на „Движение за национална кауза (ДНК)“, може да придобие календара срещу сумата от 10 лева в клоновете на Fibank в цялата страна. В края на кампанията банката ще удвои събраната сума. /БГНЕС