Найлон за оранжерия с доставка за София и цяла България (полиетиленово Фолио 150 мик)

2
645
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Семената.Шоп с удоволствие представя висококачествен найлон за оранжерия с доставка за София и цяла България на израелската фирма Politiv.

Висококачествените найлони за оранжерия на израелската компания Politiv са поредната иновативна разработка, представена подобаващо в богатия каталог на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop.

Найлонът, който е последната дума на разработките в този сегмент, още от появата си на пазара, е много търсен от зеленчукопроизводителите у нас, а и по света.

Полиетиленотвото фолио от Израел е от най-високо качество и се използва широко за изграждането както на професионалните, така и на любителските оранжерии в страната. Качествата на продукта са признати отдавна и затова земеделските производители се възползват максимално от тях при отглеждането и опазването на своите земеделски продукции. Израелските найлони се славят със своите специални UV защитни качества, които предпазват растенията от силните лъчи на слънцето, като в същото време ги пропускат в оптимална степен до насажденията. Експлоатационният период на найлона пък е продължителен, което го прави много ефикасен и намалява разходите по периодичното покриване на оранжериите.

Израелските специалисти са използвали при разработването на това специално фолио т.н. етиленвинилацетат, който представлява невероятно олекотена материя, абсолютно безопасна и без токсини. Тя придава на фолиото максимално еластични качества, както и оптимална за целите на производството прозрачност, пропускайки нужните за фотосинтезата на растенията слънчеви лъчи в необходимите дози. Това, че найлонът има добра еластичност, е от полза и за неговата издържливост на неблагоприятните атмосферни въздействия, както и на улеснените монтажни и ремонтни дейности по самите оранжерии.

Специалистите от екипа на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop подчертават, че огромен плюс на найлона от Израел, е и фактът, че покритието прави невероятен термален ефект. При това той максимално възпира загубването на топлината вътре в оранжериите през нощта, задържайки в тях натрупаната денем инфрачервена радиация и така редуцира до огромна степен обичайните температурни разлики в различните часове на денонощието. Постоянната температурна амплитуда в оранжерийни условия е много важна за оптималното развитие на зеленчуците, цветята, овошките и дикоративните растителни видове, припомнят още нашите специалисти, порадии което израелският найлон е просто безценен за зеленчукопроизводителите.

Заради същия умишлено търсен термален ефект, найлонът се цени високо и използва успешно за предпазването на насажденията от премръзване през студените есенни и зимни дни и нощи, най-вече в оранжериите, които не се отопляват или тези, ситуирани в северните части на страната ни.

Израелското специално фолио с доставка до София и България притежава и ефектът, наречен „антикапка“, благодарение на който вътре в оранжериите се избягва образуване капките от конденз, които са много вредни за растенията, водят до тяхното прегаряне, до намаляването на проникналите вътре лъчи на слънцето и на инфрачервените радиационни лъчи, до липса на остатъчно светлина като цяло, до поява на гъбични болести, вирусни болести и други вредни за насажденията фактори.

Период на употреба при спазване на експлоатационните правила:

Дебелина – 125 mic – период на експлоатация 2-3 години, гаранция 2 години
Дебелина – 150 mic – период на експлоатация 4-6 години, гаранция 3 години
Дебелина – 180 mic – период на експлоатация 5-7 години, гаранция 4 години

ВАЖНО! при монтаж на полиетилена, страната с надписа „THIS SIDE INSIDE“ трябва да бъде от вътрешната страна на оранжерията/тунела, за да има ефект от допълнителните функции. 

Използването на сублимация на сярата и хлор съдържащи вещества (вар за засенчване) скъсява експлоатационния живот на филма. Ако бъдат открити следи от сяра или хлор по филма, гаранцията от Политив, Израел губи валидност. Практиката показва по-продължителни срокове на използване на полиетиленовите покрития, особено при наличие на благоприятни атмосферни условия, които изключват градушки, ураганни ветрове, силни снеговалежи и др.