Оригинални семена на тиквички Исмалия F1 (Ismalia F1) от Енза Заден – сорт за тунели и открито

2
536
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на тиквички Исмалия F1 за тунели и открито има в една оригинална опаковка на Енза Заден.
Норма за сеитба: При директна сеитба, засейте около 1000 броя професионални семена Исмалия F1 (Ismalia F1)  на един декар обработваема земеделска земя, независимо дали сеете в тунел от полиетиленово фолио или на открито.
Реколта: –
Период на сеитба: Важно правило при засяването на тиквичките е температурите на почвата и въздуха да са достигнали благоприятни стойности, тоест климатичните условия на средата да са подходящи. Затова най-добрият период на сеитба при тиквичките е около 24 април до 10 май. При тиквичките за тунел Исмалия F1 (Ismalia F1) обаче плододаване започва по-рано. В този случай, можете да ги засадите в тунели някъде в средата на март месец.
Период на разсаждане: – 
Схема на отглеждане: Може да отглеждате тиквички Исмалия F1 (Ismalia F1) в тунели (за ранно отглеждане) и на открито. При отглеждането в тунели трябва да прекопаете почвата на 12-15 см дълбочина. Засявате семенцата в редици и изграждате полиетиленов тунел с ширина в основата около 70 см. През май тунелът се премахва. При външното отглеждане на тиквичките, препоръчителното е да засяването в гнезда. Отново обработвате почвата, за да бъде обогатена и водопропусклива. След това засявате около 3-5 семенца в едно гнезденце. След като растенията поникнат, се оставят най-много по 1-2 коренче в гнездо. Хубаво е да окопавате, подхранвате и поливате почвата по времето на вегетацията на тиквичките.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Тиквички Исмалия F1 за тунели и открито (Ismalia F1) са ранен холандски сорт. Притежават компактни растения със мощен растеж и бързо плододаване. Плодовете на този сорт са цилиндрични, изравнение и светлозелени. Исмалия F1 има много добри устойчивости и гарантирани високи добиви. 

Тиквичките са едни от най-хранителните и вкусни зеленчуци. Интересен факт, е че са нискокалорични, както и много полезни. В тиквичката се съдържа много малко захар, което я прави много добър избор за хората, които страдат от захарен диабет. Освен това този зеленчук има лечебни свойства, като действа много добре при хора, страдащи от чернодробно-жлъчни заболявания. 

Тъй като накратко се опитахме да Ви запознаем с чудесния зеленчук, който е тиквичката, сега с най-голямо удоволствие ще Ви представим и професионални семена на един нов и ранноплоден сорт на този така вкусен зеленчук – тиквички Исмалия F1 (Ismalia F1). Един истински отличник, производство на холандската фирма Енза Заден.

Тиквички Исмалия F1 притежават компактни растения, което позволява гъстата сеитба на тиквичките. Изпъкват с изключително интензивен растеж и бързо плододаване. 

Тиквичките на Ismalia F1 са изравнени, притежават идеална цилиндрична форма и красив светлозелен цвят. Плодовете на този сорт, идентични с тези на друга тиквичка Ардендо 174 F1, са много качествени и издръжливи – не избледняват и не прерастват. 

Има много добри устойчивости – към три вирусни заболявания и към Брашнеста мана. 

Компактно растение със силен растеж, което плододава до късна есен. Много е подходящо за отлеждане под тунели, за ранно производство и на открито. 

В нашия онлайн магазин може да откриете тиквички Исмалия F1 (Ismalia F1). Един безспорен отличник, при който високите добиви са Ви гарантирани. 

Сорта е устойчив на заболявания – ZYMV (жълт мозаечен вирус по тиквите), WMV (мозаечен вирус по дините), PRSV (Papaya ringspot virus), Брашнеста мана.