Най-добрият начин за поставяне на скрийн протектор на вашия телефон или таблет

2
291
Добави коментар
screenprotectors
screenprotectors

Независимо дали сте опитвали да поставите скрийн протектор с незадоволяващи резултати или поставяте такъв за първи път, тази статия ще ви научи как правилно да сложите протектора на вашия телефон или таблет.

Какво ще ви е нужно? Телефон / таблет без калъфПротекторВлажна и суха почистваща кърпичкаСтикери за поставяне

В зависимост от предпочитанията ви, може да използвате пръсти или пластмасова карта (кредитна, абонаментна и т.н.). В случая се използва карта, но много хора успешно поставят протектор и с пръсти.

Най-добрият метод е този със стикерите

Първо, подравнете протектора с дисплея на телефона или таблета, като се подсигурите, че долната страна е отдолу (обикновено е обозначена с червен етикет) и се уверите, че размера на протектора е правилен за устройството.

Когато сте го подравнили правилно, сложете стикерите на страната, от която се намира синия етикет – по един стикер отгоре и отдолу. След това залепете продължението на стикерите на съответната страна на устройството, за да сте сигурни, че залепения протектор няма да се измести. Трябва да се е получила конструкция, в която протектора и дисплея лесно да се разделят като книга.

Следващата стъпка е да отместите протектора (да го премахнете от дисплея) и да почистите дисплея и долната част на протектора добре, така че да не останат прашинки или пръстови отпечатъци.

За да инсталирате, премахнете долното фолио с червения етикет бавно и равномерно отляво надясно (от страната на етикета към страната без етикет) – не го издърпвайте наведнъж. Докато издърпвате, бавно натиснете вече непокритата част към дисплея, за да се залепи.

Възможно е да се получат балончета, но не се притеснявайте, те се премахват лесно с пръсти или с карта (както ви е по-удобно). Просто започнете с въздушните мехурчета, намиращи се посредата на дисплея и ги избутайте към краищата. Накрая ще сте възнаградени с напълно прилепнал протектор.