Семена на сладък пипер чорбаджийски (сиврия, чарлстон) Ирмак115 F1 (Irmak115 F1) – мощен сорт без ГМО

2
679
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на сладък чорбаджийски (сиврия) пипер Ирмак 115 F1 има в една опаковка.
Норма за сеитба: Нормата за сеитба при сладкия пипер Ирмак115 F1 (Irmak115 F1) е стандартна като при другите професионални пипери. Препоръчва се да отглеждате около 3800 бр. растения в декар при закрито производство и около 4500 бр. растения/дка при открито произовдство.
Реколта: –
Период на сеитба: Може да засеете професионалните семенца на чорбаджийския сладък пипер Ирмак115 F1 (Irmak115 F1) в началото на февруари до краят на февруари в оранжерии за ранно производство. За средноранно производство подходящият период е от 1 до 20 март. А за по-късно отглеждане най-подходящото време е от 1 до 15 април за открито производство.
Период на разсаждане: – 
Схема на отглеждане: Отглеждането на този сорт пиперки чорбадийски може да се случва както на открито, така и на закрито. 
Вегетация: –
Характеристики на плода: Ирмак115 F1 (Irmak115 F1) е холандски сорт сладък хибриден пипер. При тази чорбаджийска чушка, младите плодове са като чорбаджийски, а по-късните се изправят като сиврия. Чушлетата притежават отлично качество, плодовете им са прави и леко оребрени. Този сорт има много мощен растеж и висока устойчивост на вирусни заболявания. 

Представяме Ви професионални семена на един сладък хибриден сорт пипери – Ирмак115 F1 (Irmak115 F1). Производство, разбира се на иновативната фирма, предлагаща перфектното съотношение качество – цена – Енза Заден. 

Пиперът е зеленчукът с най-високо съдържание на Витамин C. Освен това в себе си съдържа Витамин B, минерални соли, каротин и важни хранителни вещества. Не трябва да е изненада, че всъщност и сладкият чорбаджийски пипер е много полезен. При него съдържанието на минерали и витамини е много високо. Те спомагат за поддържането на зрението, на красивата кожа, косата, ноктите и допринасят за крепостните съдове.

От особена важност е съдържанието на витамин Р (Рутин), който е главен помощник за запазването на младостта, кръвоностните капиляри и съдове, което заздравя цялата крепостна система и я прави еластична. Лекарите препоръчват консумирането на сладък пипер за профилактика на атеросклероза и тромбоза.

Ирмак115 F1 е сорт пипер сиврия, чорбаджийски, чарлстон. Младите му плодове са като чорбаджийски, а при по-късно бране се изправят като сиврия (познат още като чарлстон). Тези пиперки притежават изравнени и прави плодове с размер 18×3-3,5 см. Те са оребрени и се характеризират с отлично качество. Забележимо предимство при тези чушлета, е че не се влютяват при засушаване или изчервяване. 

Този сладък хибрид впечатлява със своят забележителен растеж. Спокойно може да отглеждате чушлетата на сорт Irmak115 F1 и на открито, и на закрито. Препоръчителното отглеждане е коловото, тоест на конструкция с повеждане на няколко стъбла.

Ирмак115 F1 проявява висока резистентност към вирусното заболяване Тютюнева мозайка (Tm:0-2).