Семена на лют пипер Шакира F1 (Shakira F1) – високодобивен ранен хибрид без ГМО

1
373
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на лют ранен пипер Шакира F1 са опаковани в специална оригинална опаковка на Енза Заден.
Норма за сеитба: При отглеждане на лютия пипер на закрито засадете около 3800 бр. растения на дка, а при открито производство засадете до 4500 бр. на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Може да отглеждате пипер Шакира F1 (Shakira F1), както при ранно, така и при по-късно производство. За ранното производство, подходящият период на сеитба е от началото до краят на февруари месец (в оранжерии), за средноранното производство, този период е от 1 до 20 март (отново в оранжерии). Ако Вашият избор е по-късно производство, то най-подходящото време е от 1 до 15 април на открито.
Период на разсаждане: – 
Схема на отглеждане: Важно условие при отглеждането на пиперът лют е температурата да е благоприятна. Друго условие е да има светлина, при недостиг на такава се деформират плодовете и се забавя сериозно растежът.  Най-добре се развива при температура 20-25 градуса. След като сте осигурили благоприятна среда на чушлетата, засейте семенцата на 2-3 см дълбочина в почвата. След това ги покрийте с 1-2 см пласт тропочвена смес. Ако температурата е около 22-24 градуса, семенцата поникват за 8-10 дена. При сортът Шакира F1 се препоръчва отглеждане на конструкция, за получаването на максимално високи добиви.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Шакира F1 (Shakira F1) е холандски висококачествен сорт лют пипер. Плода е подобен на чорбаджийския, но е гладък и притежава дебели прави стени. Достига размери около 3/20 см при пълно узряване, но по-често се обира при размер 2/15 см. Цвета на чушката люта е от наситено зелен до тъмночервено. Има наличие на добро листно покритие, което спомага защитата от силното слънце и високите температури. Поради тази причина се цени високо при отглеждане в южните райони на България. Лютият пипер Шакира F1 е подходящ за всички видове производства (открито и закрито), поради добрите си устойчивости.

В нашия онлайн магазин може да откриете и да се сдобиете с професионални семена на пипер Шакира F1 (Shakira F1). Висококачествен сорт лют пипер от Енза Заден.

Шакира F1 е ранноплоден сорт люти пипери с гладки плодове, чиито стени са дебели и прави. Размерът на тези пиперки при пълна зрялост е 3×20 см, но често се берат като са с по-малък размер – 2×15 см. Цветът им като са неузрели е наситено зелен, а при пълно узряване става тъмночервен. 

Пиперки Shakira F1 притежават много добро листно покритие, което ги спасява от силните слънчеви лъчи и по-високите температури. Тази допълнителна защита е огромен бонус, защото плодовете и цветовете на този сорт няма да окапят. 

Чушлето люто Шакира F1 е подходящо за всички видове производства, като може да бъде отглеждано и на открито, и на закрито. За да получите най-високи добиви се препоръчва отглеждането му на конструкция.

Проявява висока устойчивост към Тютюнева мозайка ( Tm:0-2).