Поморие посрещна Рождество с песни, танци и освещаване на празничната трапеза

1
333
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

За чудото на Коледа днес припомниха учениците от II.А. клас в СУ „Иван Вазов“ Поморие. Заедно с дамите от хор „Благовестие”, децата се включиха в традиционния рождественски концерт „Бог се роди” в  църквата „Свето Рождество Богородично“. Чрез песни и стихове участниците в концерта отправиха много добри пожелания към всички присъстващи и се помолиха за страната и града ни.

Празникът започна с тържествена Света литургия, отслужена от Агатополски епископ Иеротей и отец Борис, а по-късно бе спазен и християнският обичай – петохлебие. В пространството до пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ и пред НЧ „Светлина 1939” бяха осветени коледни трапези с по пет хляба, елей и вино, които се раздадоха на вярващите за здраве. Празненството продължи с много настроение и с танцьорите от Танцов клуб „Поморие“.

„Радостен съм, че традицията в нашия град продължава и че днес всички заедно отново освещаваме тази коледна трапеза. Нека както днешният ден е слънчев и светъл, така и мислите ни да са светли и чисти. Нека всяко начинание, с което се захващаме, да е водено от добри намерения и позитивна нагласа. Нека бъдем по-усмихнати и толерантни или простичко казано – нека бъдем добри хора“, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Народният представител Ася Пеева също поднесе своите поздрави към всички присъстващи.