Шест жертви на убиец-психопат в Нови Искър | Temaonline.bg

1
338
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

На 2 януари 2018 г. патрули от Второ РУ-СДВР извършват проверка на къща в Нови Искър, след като в столичната полиция е получен сигнал от мъж, който е съобщил за свои роднини, с които не може да се свърже, а обичайно са в редовен контакт. „

В къщата полицаите се натъкват на 5 трупа – двама мъже, две жени и момче. Жертвите са баща – 42-годишният Неделчо Юнаков, синът му Георги на 20 г., 16-годишната му доведена дъщеря Нанси, нейният приятел Боби, който трябвало да е абитуриент през пролетта, както и тъщата на Юнаков. Застреляно е и кучето на семейството Нерон.

Семейството застреляно с над 30 куршума. Неделчо Юнаков е застрелян с изстрел в челото, но по тялото му има следи от над 10 изстрела.

В детската стая на горния етаж било открито тялото на Боби Иванов. Той бил убит с 3 изстрела в тялото и един в главата. “Синът ми е лежал проснат на средата на стаята с разперени ръце”, разказа пред “24 часа” майката на момчето Стефка. Нанси пък била в съседната стая на горния етаж, също простреляна с няколко куршума.

Неделчо Юнаков и Кети Кюхова
–––––––

За издирване е обявена жената Кети Кюхова, която е живяла на съпружески начала с един от убитите и автомобил BMW X5, собственост на семейството, който е липсвал от мястото на престъплението. Автомобилът и шестата жертва са открити на следващия ден, 3 януари, в местността „Партизаните“, намираща се на три километра от къщата в Нови Искър, станала арена на петорното убийство.

 

Автомобилът на семейството е открит в местността „Партизаните“
––––––––

Жената била застреляна също с куршум в главата, а тялото й е хвърлено в кладенец. Разследващите са стигнали до тях с помощта на обучено следово куче.
Първоначално се смятало, че Кети Кюхова е убила роднините си и да е избягала. Оказало се обаче, че Неделчо се обадил на Георги дни преди разтрелите на Нова година и му казал, че мащехата му е изчезнала. До кладенеца, където жената била хвърлена, полицаите били заведени от комшния на семейството.

До джипа на семейството, паркиран наблизо, репортери намериха тефтерче, собственост на убитата.

 

Стреляно е с оръжие 22-и калибър – т.нар. флоберов калибър, Диаметърът на куршумите бил 6,3 мм. Такъв калибър се ползва често при убийства на мафиоти – пистолетът е безшумен, а малкият куршум се смачква и е труден за балистична експертиза. Самият калибър обяснява и множеството изстрели – подобен куршум е много лек, лети с ниска скорост и с един изстрел може да убие човек само в сърцето. Смята се, че раните в главите на жертвите пък са контролни, които убиецът направил за всеки случай. Гилзите по пода пък говорят за поне 3 пълнителя – пистолет с 22 калибър има между 10 и 12 куршума. 

Според една от версиите убиецът е бил повече от един. Според майката на Боби къщата е била разчистена след убийството. Разследващите не казаха дали има следи от взлом в дома. 

 

Георги Юнаков
–––––––-

„Наскоро бяха купили къща“ – коментира в ефира на Нова телевизия психологът Десислава Арнаудова, която е била работодател на убития Георги. „На 2-ри трябваше да е на работа. Направи ми впечатление, че не дойде. Аз не знам да е имал някакви проблеми. Винаги беше лъчезарен. Ето с тази усмивка, която виждате по снимките си вършеше работата. Много приветлив беше, интелигентен. Питах го с какво друго се занимава, той каза, че обича мотори и учи скулптура.“, разкрива още тя. „Това престъпление е извършено с аптекарска точност. За мен извършителят е психопат. Със сигурност престъпникът е обвързан със семейството и най-вероятно нещо се е случило в техните взаимоотношения.“, констатира Арнаудова.

Ключов момент е, че Георги е бил повикан от баща си по телефона, заради възникнал проблем и е казал на колегите си, че ако не се върне до 30 минути, никога няма да се върне….Нещо се е случило, малко преди полунощ и сякаш не е било неочаквана изненада, но не са потърсили помощ….опитали са да решат проблема сами. 

Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог, поне в най-близката ни история. С тези думи директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов описа случая с шесторното убийство в Нови Искър, по който на брифинг в МВР бяха съобщени последните подробности около разследването. 

 

Кучето Нерон също е убито
–––––––––

„Убийствата са извършени в нощта на 31-и срещу 1-и януари. Повече подробности и точния час на смъртта на всеки един, не може да кажем към момента. След приключването на експертизите, ще дадем повече информация“, каза Борислав Сарафов, добавяйки, че огромен екип работи по случая. „Вероятно жената е качена насилствено в автомобила, но не може да сме категорични и сигурни към момента“, каза Сарафов

 

По данни на следствието всичките шест убийства са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Повече подробности, както и точния час на убийствата ще стане ясен едва след приключване на съдебномедицинските експертизи.

По данни, оповестени от директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов, всичките 6 жертви са убити с огнестрелно оръжие, което все още не е намерено. Също така не е ясно дали е използвано едно или повече оръжия, което предстои да се установи след като бъдат направени съответните експертизи.

 

По повод на информацията за намереното тефтерче на една от жертвите, главният секретар на МВР подчерта, че преди да бъдат направени заключения, трябва да бъде назначена експертиза на почерка. Относно това, че тефтерчето е намерено от журналисти, директорът на НСлС Борислав Сарафов заяви, че разследващите разчитат на съдействие от всички.

„Мисля, че трябва да уточним конкретни въпроси, които касаят обществото, а не пропуски на разследването“, каза още той и допълни, че ако има допълнително развитие, ще бъдат предоставени още подробности.

По думите на главния секретар на МВР версията за убийство и последвало самоубийство е изключена от разследващите. Аргументът – всяка от жертвите е убита с повече от един изстрел. На същото мнение бе и директорът на НСлС Борислав Сарафов.

„По начина, по който са установени телата, по начина на попаденията на изстрелите, защото никой не се самоубива с 3-4 куршума и в крайна сметка в гръб. Когато някой се самоубие, оръжието обикновено е на място“, аргументира се той.

Разследващите продължават да работят по всички останали версии. Бащата Неделчо Юнаков, роден 1976 г. се е занимавал с търговска дейност чрез т. нар. „кухи фирми“, които източват ДДС. Юнаков също е имал фирма, „Бау консултинг мениджмънт“, но тя  е закрита през 2013 година. В тази фирма той е имал за съдружници и управители хора от строителния бранш.

Кети Кюхова е съдружник с още две жени в „Деви ке“ ООД, като фирмата е действаща, но последните промени в нея са от 2014 г. Същата фирма има и два запора на дялове за общо над 7000 лева, заведени на името на едната от съдружничките. Съпругът й Неделчо Юнаков също е имал фирма, „Бау консултинг мениджмънт“, но тя  е закрита през 2013 година.

Докато фирмите на убитите съпрузи са с дялов капитал съответно 6 лева на Кюхова и 30 лева на Юнаков, то съдружниците им са с фирми с дялов капитал над 5000 лева, показват още данните от регистъра.

„Всички версии продължават да бъдат актуални, до отпадането на всяка една от тях“, допълни още главен комисар Младен Маринов.

Това, което още са установили разследващите към този момент е, че убийството е станало преди семейството да седне на празничната трапеза, защото масата не е била сложена. Предполага се още, че близък до хората човек е бил допуснат в къщата.

На брифинг главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов уточни единствено, че няма заподозрян сред близките на жертвите на престъплението. Той допълни, че от Института по психология на МВР анализират всички известни факти и обстоятелства, за да съставят психологически портрет на евентуалния извършител.