Да използвам контактни лещи или очила..

3
301
Добави коментар
LensMarket
LensMarket

Да нося очилата си, или не?

Да виждам ясно, или така да карам?

Да бъда с очила, или не? 

Ситуацията ти е подобна на Шекспировия въпрос. Но него го няма. 

Отговорът е съвсем ясен. Задължително трябва да виждаш ясно и без никакви затруднения.

 

Как да стане?

Искаш ли да се възползваш от своя живот съвсем напълно? Шефът и роднините ти очакват да се справиш със свойте задачи със шестица. Никой не желае да се сблъсква редовно с неприятни ограничения. И когато имаш нужда от няколко диоптъра, какво да правиш? Очилата са добре, обаче все пак имат граници. Да играеш футбол? Купон с фирмата? Да прекараш сватбения си ден? Да танцуваш? Да плуваш, или да караш ски?

С очила, всички тези неща са опасни. Обаче има контактни лещи. Нека да поговорим за тях.

 

Дали контактните лещи са и за теб?

Логичен въпрос. По принцип, ако успяваш да си завържеш връзките на обувките, значи можеш да носиш и контактни лещи. Само ти е необходимо някаква информация, малко време, кратка тренировка и сполучлив опит. Нито възрастта, нито диоптрите ще ти бъдат ограничения.

 

Как да започнеш?

Първо. Трябва да посетиш специалист по контактни лещи. Очният лекар, или оптометристът ще ти обясни всички подробности. Той ще стане твоят справочник към успешно използване на контактни лещи.

 

Какви контактни лещи да избереш?

Те са толкова различни. Твоят специалист ще ти помогне какъв вид ти трябва. Но ти кога искаш да използваш контактни лещи и при какви обстоятелства? Например искаш ли да поставиш лещи не по-често от 3-4 пъти в седмицата? Искаш например да нямаш очила по време на своята тренировка. Май реши да имаш различна визия. Супер! Идеални са еднократните контактни лещи. 

 

Защо еднократни контактни лещи?

Еднократни, или еднодневни контактни лещи, са за еднократно използване. След първото изваждане от окото, лещата се изхвърля. Това е много приятно най-малко поради три причини: 

Няма нужда да чистиш лещи след употреба. Имаш свобода кога да употребиш свойте лещи. Те имат няколко години срок на годност.

Всяка сутрин вземаш абсолютно чисти контактни лещи. Без опасност да получиш възпаление от някакво замърсяване.

Еднодневните контактни лещи са много тънки, затова са супер приятни в очите. Произвеждат се в класичен вариант от хидрогел, или от модерна материя силиконхидрогел. Тази нова материя предлага по-качествено ниво на хранене на роговица. Кислородът преминава чрез тази материя много лесно. Така очите ти няма да се стресират от лещите.

В категорията „Еднодневни контактни лещи“ ти предлагаме много видове. Можеш да избереш различно количество. Така винаги можеш да избереш удобен вариант.

 

Радвай се на прекрасен ясен живот с контактни лещи, например безопасни еднократни.