Серийният убиец от Нови Искър избил семейството заради обири | Temaonline.bg

1
333
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

„Приживе покойната Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни българи, живеещи в София и околностите, а Росен Анегелов е искал да ограби част от тях  – обясни Директорът на НСлС Борислав Сарафов  по време на брифинг във връзка с шесторното убийство в Нови Искър, с който представителите на прокуратурата и полицията искаха да отговорят на всички спекулации и тиражирани в медиите версии по темата.

Във връзка с тиражираната версия в медиите, че полицията не може да обясни достатъчно добре мотивът за извършването на шесторното убийство. Борислав Сарафов уточни, че мотивът е, както емоционален – заради това, че Ангелов е станал отхвърленият любовник, така и финансов – заради обирите.

„Това е било причината за разрива в емоционалните им отношения – че Росен Ангелов е искал от Кети да му предостави достъп до домовете, които чисти, както и ключ и код за алармената система в тях“, заяви Сарафов, като обясни, че тази информация се знае от близки на Ангелов, които той е искал да въвлече в обирите.

„За връзката им са знаели всички нейни роднини и това е била причината да бъдат затрити и всички те, като свидетели“, поясни още Сарафов. По повод коментарите, че ДНК експертизата, която доказва вината на Росен Ангелов, е изготвена за много кратък период, Борислав Сарафов подчерта, че 48 часа са абсолютно достатъчно технологично време, за да бъде изготвена такава.

По време на брифинга стана ясно още, че първото убийство – на Кети Кюхова е извършено след 19.30 часа на 31 декември в района около къщата, където е живеело семейството, когато тя е излязла да разходи кучето.

Между периода от 23.00 часа и 00.05 часа са извършени останалите 5 убийства, след което тялото на Кети Кюхова е било изхвърлено в шахтата, в която бе открито от разследващите.

Има данни, че роднините са търсили Кети в периода, в който я е нямало. За момента не е установено какво е правил и къде точно се е намирал Росен Ангелов за времето от обявяването му за издирване януари до самоубийството.

„Някои от цифрите в това уравнение може би ще останат неизвестни за нас до края, защото всички, които са били там, са починали – както шестте жертви, така и Росен“, заяви още Борислав Сарафов.

 

Той уточни, че е било оперативно установено кой е извършителят на престъплението, след което е последвало претърсването на адреса.  Издирването на Ангелов е започнало на 3 януари, когато разследващите са узнали неговото име. Той бе обявен за издирване на 4 януари. Именно от тогава е и последното влизане в интернет от неговия таблет.

„Ние знаехме кой е убиецът още след 24 часа, но доказахме деянието след 48 часа“, отбеляза Сарафов. 

„Очаквахме да намерим и него там и да е въоръжен и опасен. В гаража намерихме и установихме дрехи – по тях има ДНК, както на Росен Ангелов, така и на Кети и на Неделчо“, каза още Борислав Сарафов.

По думите му пистолетът, с който Росен Ангелов е извършил шестте убийства и самоубийството си е имал заглушител, саморъчно направен от него по схема, която е видял в интернет, от автомобилен маслен филтър.

„В моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствата са били толкова обилни и непротиворечиви и да не оставят никакво съмнение в авторството на едно престъпление. За нас нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов“, каза още директорът на Националната следствена служба.

Според съдебно-медицинската експертиза смъртта на обвинения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е настъпила на 5 януари, два дни преди тялото му да бъде открито от разследващите и ден, след като той бе обявен за издирване.

Според прокуратурата са на лице категорични доказателства, че именно той е извършителят на тежкото престъпление и, че сам е сложил край на живота си. 

 

 

 

 

 

Прокурор Наталия Николова 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите на окръжния прокурор на София Наталия Николова от заключението на съдебно-медицинската експертиза е ясно, че смъртта на Росен Ангелов се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел, настъпила е бързо и е била неизбежна.

Прокурор Николова добави, че назначените медицинска и балистична експертизи, дават категорично основание да с твърди, че е възможно Ангелов да произведе изстрел със собствената си ръка, който да доведе до смъртта му.

„Което за нас е категорично доказателство, че същият е произвел изстрел със собствената си ръка, от който изстрел е последвала смъртта му“, коментира окръжният прокурор.

Тя добави, че аутопсията и съдебно-медицинската експертиза не са установили охлузвания и наранявания по горните крайници на Ангелов, т.е. няма след и от насилие.

„Не се доказват никакви упойващи вещества, никакви лекарства, никакъв алкохол в кръвта на Ангелов“, допълни още Николова.