5 често срещани грешки, които жените правят!

3
704
Добави коментар
slavchev
slavchev

Като пациенти има редица услуги и информираност, които очакваме от нашите гинеколози.

Ние искаме да сме добре осведомени, но нашите лекари също искат ние да следваме някои правила. Ако имате болка при сношение, кажете на Вашия лекар. Болезненият секс може да бъде причинен от редица възможни причини, сред които са вагинални инфекции, фиброми, ендометриоза и кисти на яйчниците, за всички от които гинекологът може да помогне, обяснява Мишел Жермен, началник на отделение на гинекологията в Mедстар.

По-долу, гинеколози споделят топ 5 навици, от които ни съветват да се откажем.

Потните фитнес дрехи

Жените трябва незабавно да свалят потните дрехи след тренировка, защото бактериите растат в топли и влажни среди и това може да доведе до инфекция.

В действителност, гъбичните инфекции, дразнене, зачервяване, и вагинит са често срещани и лекари препоръчват да носите тъкани, които не задължат влага и носенето на 100% памучно бельо е задължително.

Не може да приемем, че тежкото менструално кървене е нормално

Без значение възрастта ви на всеки два часа сменяйте превръзките или тампоните, за да се избегне инцидент. Средната загуба на кръв по време на цялата менструация (обикновено от 3 до 7 дни за повечето жени) трябва да бъде около 80 милилитра или 5 супени лъжици дневно, казва известен гинеколог. „Има много лекарства и минимално инвазивни хирургични възможности, които съществуват за жени с тежко менструално кървене и никой не трябва да живее с него всеки месец.“.  Хормонално лечение, нестероидни противовъзпалителни средства са някои от начините за лечение на тежки кръвоизливи.

Носенето на прашки (и дори ежедневни превръзки)

И накрая, едно голямо извинение, за да се отървете от неудобно бельо: лекарите казват, че прашката може да тегли и търка кожата, което води до раздразнение и не винаги позволяват вентилация. Без циркулиране на въздуха, мястото може да се ожули и да сте по-податливи на гъбична инфекция. „Не забравяйте, че кожата в тази област е сред най-чувствителните на тялото.“

Не вярвайте на всичко, което четете в интернет

Постоянно търсене на симптомите ви онлайн? Посещението при специалист винаги се изисква, за да се установи точната диагноза. Объркването на една пъпка за херпес, обриви за  рак на гърдата и нормална умора за HIV, е това, което получавате, ако търсите за вашите симптоми онлайн.

Самостоятелно лечение на това, което мислите, че е гъбична инфекция

Много жени купуват лекарства за гъбична инфекция при първия признак на вагинално течение или сърбеж. Но ако това не е гъбична инфекция, това ще забави само една правилна диагноза и ще влоши оплакванията междувременно. Други признаци, които имитират гъбична инфекция включват бактериална инфекция или други контактни алергии; а вероятно и полово предавани инфекции.

loading…

Сподели с приятели в социалните мрежи