Британска актриса се оплака от липса на сексуално насилие

1
372
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

#wetoo
Британска актриса се оплака от липса на сексуално насилие
Зоуи Уонамейкър нарече кампаниите #metoo и #timesup „лов на вещици“ , Шарън Стоун също се изсмя над лицемерието на своите колежки

22 Януари 2018 15:08
0

принтирай

|

текст

Зоуи Уонамейкър

Американо-британската актриса Зоуи Уонамейкър, изпълняваща ролята на Мадам Хуч от филмите за Хари Потър се оплака пред в. Mirror, че „за съжаление никога не е била жертва на сексуално насилие в своята кариера и намекна, че се чувства подценена и пренебрегната от своите колеги.

68-годишната актриса, чията кариера стартира през 70-те години каза пред британския вестник, че по онова време сексът е бил част от шоубизнеса на компании като  BBC и ITV.  Но тя „останала пренебрегната“ и се пошегува, че „сега се чувства „прецакана“ (pissed-off), защото никой не й е посегнал. Но с напълно сеиозен тон Уонамейкър казва, че за нея това, на което сме свидетели сега с вълната от „обвинения“ е чиста проба „лов на вещици“.

„Имам приятелка, която беше редактор и постоянно я опипваха. Аз останах прецакана и никой дори не се пробва да ме пипне!“ 

Американката, получила битански паспорт през 2000 г. е играла десетки роли в театъра и киното и е два пъти се е омъжвала, но няма деца. Тя признава, че „скандалните разкрития“ за мъжкото насилие срещу жените в киното, отприщили се след разкритията за Харви Уейнстийн й „идват малко в повече“. Тя сравнява сегашната кампания с „маккартизма от 50-те години“, когато и нейният баща е станал жертва на „лова на вещици срещу комунистите“ в Холивуд. 

Тя обясни защо смята сегашната истерия с кампанията „Аз също“ (#metoo) за „лов на вещици“. 

„Разстроена съм, защото това си е истински „лов на вещици“. Какво може да спечели някоя жена, когато след 50 години излезе и каже „,О, изнасилиха ме!“ Тогава си мисля: „Защо мълча досега? Защо си чакала толкова дълго?“  – казва Уонамейкър. 

Тя къщо така объна внимание, че със същия проблем  се сблъскват жените и от други професии, но те не получават такова внимание, както актрисите.

В началото на месеца британската актриса Ема Уотсън се оплака, че е преживяла „пълен комплект от сексуално насилие“ и каза: „Учудваме това, че не само аз съм пострадала – със същото са се сблъсквали и други приятели и колеги“.

Холивудската красавица Шарън Стоун се изсмя ехидно на въпроса на репортера от CBS Лий Кауен за това, дали тя също е била жертва на сексуално насилие (на 05:18 мин).  

 

По време на разговоря тя разказва за сериозните теми, които я вълнуват: за живота си през последните години, за децата, за прекарания инсулт и за знаменитата сцена от „Първичен инстинкт“.

Но когато Кауен пита, дали са й правили неприлични предложения в Холивуд тя най-напред са заасмива от сърце, послед обяснява:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„В този бизнес съм от 40 години. Можете да си представите какъв беше бизнесът, в който влядох преди 40 г! С тази външност, пристигайки от Пенсилвания, без никакви протекции, без никий, който да ме защити! Нагледала съм се на всичко! – казва Шарън. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя признава, че не харесваля тялото си, че не била достатъчно атлетична, за да участва в екшън филми. 

„Тогава никой не смяташе, че съм секси. Но аз бях достатъчно умна, за да изглеждам секси“ – казва Шарън и обяснява, че поради тази причина решила да позира за Playboy . След което получава „най-провокативната роля в Холивуд“. Това е всичко. 

„Хората си мислеха, че за видели всичко. Но аз съм имам свое мнение. И то е, че няма кой знае колко за виждане! – казва секс-символът на Холивуд.Преди нея в защита на галантното мъжко внимание и естественото еротично привличане се изказаха едни от най-харесваните жени от екрана Бриджит Бардо и Катин Деньов, които не оправдават грубостта и изнасилването, но се опявяват против опитите всяка проява на мъжко привличане и докосване до  коляното да бъдат дамгосвани като „сексуално насилие“.