Барбекю, грил, смоукър – най-добрите приятели на всяко градинско събиране или парти

1
412
Добави коментар
adler
adler

Като хора с насоченост към природата, като платформа, свързана с продукти за градина, двор, природа, къмпинг и не само, сме длъжни да помислим и за наближаващата пролет, лято и есен, които за всички, които обичат природата и срещите навън са може би най-приятните сезони и месеци. Няма как да не споменем, че за почитателите на градинските, дворовите, къмпинг – плажен или горско-планински, барбекюто е един много важен спътник и без значение дали градински грил-смоукър ( опушвач ), обикновена скара на дървени въглища или най-обикновена тенекия на огнището, този най-често опушен уред е незаменим участник в битието ни извън четирите стени.

Разбира се освен за приготвяне на вкусна храна, можем да кажем, че барбекюто има и друга функция – да събира близки, приятели, семейство заедно около него! Препоръчваме във всяка градина или двор да има поне едно барбекю или място, около което да се съберете и прекарате приятно време с роднини или приятели!

Има най-различни варианти за барбекю в открити условия – от тухлени, непреносими варианти, че чак до обичайните и най-разпространени преносими по-малки варианти на барбекютата с дървени въглища, подвижни смоукъри и барбекюта, мини-грилове и най-тривиалните тенекии, на които доста често се изпичат съставките на най-разпространеното ястие и зимнина в България – лютеницата. В мрежата има достатъчно различни, красиви, практични, луксозни, обикновени, уникални идеи за това как да построите сами Вашето барбекю кътче, а като прибавите и своите виждания и идеи, то то наистина ще се превърне в прекрасно място за отдих и раздумка с приятели и близки. Можете сами да си изберете идея и проект за това. Ние като пръвържаници на преносимите уреди залагаме на подвижните барбекюта.

Като декорации можете да облепите неподвижните си тухлени барбекю площи с най-различни декоративни камъни, за да му придадете оригиналност и да впечатлите своите приятели. Тук също можете да развихрите своята фантазия и да направите един своеобразен шедьовър – видове камъни – колкото искате, други видове декорации – също. Можете да разгънете неподвижното барбекю според възможностите и мястото с грил-площи и различни функционалности – стандартен грил, място за чеверме или за печене на по-големи тави – агнета, ярета, прасенца …. Задължително трябва да се остави място за дърва – в по-долните части, за дървени въглища, за прибори, аксесоари и други. Наличието на кран с вода също би било много удобно или просто можете да построите грил зоната близо до вече работеща чешма.

Друго, което е важно за грил зоната са масите и столовете или пейките. Тъй като почти винаги веселата компания около грила е многолюдна, най-често ползваните, а и от една страна най-практични уреди са пейки от пластмаса, метал или дърво, тъй като те събират най-много хора и са доста издържливи. Ако барбекю зоната не планирате да се посещава от много гости, а основно от членове на семейството и близки приятели то тогава можете да ползвате и ратанови или полиратанови мебели, които предлагат също добра издържливост, изисканост и добавят естетическа стойност на грил-кътчето.

Успех със създаването на грил зона или със закупуването на грил – барбекю за Вашето място. Можете да разгледате и продуктите, които ние препоръчваме на сайта ни и със сигурност няма да сгрешите с избора си!

Да Ви е сладко!